Türkiye’nin Sultanı Vatana Döndü

Dünya Hali
Bursa’da büyük bir çiftliği olan Ömer Faruk Erdönmez, 7 yıl önce bir arkadaşının ABD’den getirdiği katalog sayesinde "Sultan Tavuğu"nun izini buldu. Erdönmez, ithal ettiği yumurt...
EMOJİLE

Bursa’da büyük bir çiftliği olan Ömer Faruk Erdönmez, 7 yıl önce bir arkadaşının ABD’den getirdiği katalog sayesinde "Sultan Tavuğu"nun izini buldu. Erdönmez, ithal ettiği yumurtalarla 50’den fazla çeşit ve renkte süs tavuğu sahibi oldu.

Erdönmez, "Sultan Tavuğu" ile serüvenini şöyle anlattı: "Bu tavuk, 1800’lü yıllarda İstanbul’dan İngiltere’ye götürülmüş. Osmanlı hükümetinin izni ile tavuğa "Sultan" adı verilmiş. Ancak bu tavuğu Türkiye’de bulamadım. ABD’deki firmadan yumurta istedim. 2000’de bir yumurtadan horozu çıktı. Sonra Hollanda‘daki bir çiftlikten tavuğunu alıp üretime başladık. Bugüne kadar yaklaşık 400 çift ürettik.”

Bu tavukların yılda sadece 80 kez yumurtladığını vurgulayan Faruk Erdönmez, "Normal süs tavuklarının yumurtası yurtdışında 2 dolar, Sultan Tavuğu’nunki ise 4 dolardan satılıyor. Bu türün hastalık derecesinde hayranları var. Dünyada birçok fan kulübü kurulmuş. Sultan Tavuğu artık  anavatanına döndü" dedi.