Tatil Trafiğinde Bilanço Ağır

Dünya Hali
 Tüm uyarılara ve denetimlere rağmen tatil yolunda meydana gelen kazalarda 162 kişi hayatını kaybetti, 907 kişi yaralandı. Dönüş yolu bu yıl da çileye dönüştü. Yalova Topçular, Çanakkale Lapseki ...
EMOJİLE

 Tüm uyarılara ve denetimlere rağmen tatil yolunda meydana gelen kazalarda 162 kişi hayatını kaybetti, 907 kişi yaralandı. Dönüş yolu bu yıl da çileye dönüştü. Yalova Topçular, Çanakkale Lapseki ve TEM Otoyolu’nda kilometrelerce uzunluğunda kuyruklar oluştu.

Ramazan Bayramı tatili öncesi alınan tüm önlemlere, denetim ve uyarılara rağmen yaşanan kazaların bilançosu ağır oldu. Uzun bayram tatili boyunca meydana gelen kazalarda 162 kişi hayatını kaybetti, 907 kişi de yaralandı.
 
Dokuz güne çıkarılan tatil sebebiyle vatandaşların tatil yörelerine ve memleketlerine akın etmesi, her bayram olduğu gibi bu yıl da dönüş yolunda bazı noktaların kilitlenmesine yol açtı. Dönüş nedeniyle günde 12 bin aracın geçiş yaptığı Yalova Topçular İskelesi’nde sefer sayısı 13’ten 15’e çıkarılmasına rağmen uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer, tatilin 8’inci gününe kadar 50 bin aracın geçtiğini, son günde ise toplam rakamın 30 bini bulmasının beklendiğini belirtti. Tatilini şehir dışında geçirenler, Topçular-Eskihisar arabalı vapur iskelesinde de yığılmalara sebep oldu. TEM’in Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul yönünde de yoğunluk yaşandı. Trafik ekipleri, araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde denetimlerini artırdı. Abant kavşağı ve Bolu Dağı Tüneli girişinde bekleyen ekipler, sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda el işaretleriyle uyardı.
 
’43 ilin kapısı’ durumunda bulunan Kırıkkale’de de benzer manzaralar yaşandı. Dönüş için gece yerine gündüz yolculuğunu tercih ettiklerini ifade eden sürücüler, tedbirli olduklarını belirtti. Kırıkkale-Ankara karayolundaki araç yoğunluğu ile birlikte trafik ekipleri de aralıksız kontrollerini sürdürdü. Bayram tatili süresince Kırıkkale il sınırları içinde meydana gelen 4 trafik kazasında 2 kişi ölürken, 22 kişi de yaralanmıştı.
 
Çanakkale’de de dönüş yolculuğu çileye dönüştü. Anadolu ve Avrupa yakaları arasında son üç günde feribotlarla 50 bin araç taşınırken, geçiş noktası olarak kullanılan Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde tatilciler araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale şehir merkezinde yaklaşık 2, Lapseki’de de 4 kilometreye ulaşan yığılmalar oluştu. Özel İdare Müdürlüğü’ne ait GESTAŞ Deniz Ulaşım Şirketi ve özel sektöre ait mini feribotlar, yoğunluğu azaltmak için boğazda saatsiz seferler yapmaya başladı. Dün saat 13.30’da başlayan araç kuyruğu, Çanakkale merkezde Demircioğlu ve Atatürk caddeleriyle Lapseki’de vapur iskelesi ve Çanakkale Caddesi’nde trafiği felç etti. Yaklaşık 8 saattir aralıksız süren feribot seferlerine rağmen oluşan kuyruğa yeni araçların eklendiği gözlendi.

Otogarda yoğunluk ikiye katlandı

9 günlük uzun Ramazan Bayramı ve yaz tatili dönüşlerinin çakışması otogarlardaki yoğunluğu ikiye katladı. Tatilin son gününde yolcu karşılamaya gelen otomobiller, Esenler’deki İstanbul Büyük Otogar girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Girişlerdeki bu yoğunluğu beklemek istemeyen bazı yolcular, otobüslerden inip yürümeyi tercih etti. Otogarda insan ve araç kadar yük ve eşya yoğunluğu da göze çarptı. Tatile giderken boş olarak götürülen bidonlar ve çuvallar erzaklarla dolu geldi. Erzaklar arasında yaz boyunca hazırlanan turşu, salça ve peynir gibi gıdalar dikkat çekti. Köyden şehre gelin getirilen genç kızların kurdele ile özenle süslediği çeyizleri de taşınan eşyalar arasındaydı. Bu arada firma yetkilileri, taşımayı reddettikleri durumlarda ilginç teklifler de aldıklarını söylüyor. Bunlar arasında kedi, köpek, beyaz eşya ve koltuk takımı bile var. Otogardaki eşya yoğunluğunun bir diğer sebebi de İstanbul’a uçakla gelen yolcuların bagajlarını otobüsle göndermesi. Yoğunluğun bugün öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor