İşte Yangınlara en Çok Sebep Olan İhmaller

Dünya Hali
İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, açıklamasında, 2010 Ocak-Aralık döneminde toplam 2 bin 594 yangına müdahale ettiklerini vurguladı. Karakuş, 2010 Ocak-Aralık tarihleri arasında 575 ev, 133 iş yeri, 63 f...
EMOJİLE

İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, açıklamasında, 2010 Ocak-Aralık döneminde toplam 2 bin 594 yangına müdahale ettiklerini vurguladı.

Karakuş, 2010 Ocak-Aralık tarihleri arasında 575 ev, 133 iş yeri, 63 fabrika, 25 resmi kurum, 45 baca ve kalorifer dairesi, 193 araç, 13 orman, 17 trafo, 96 diğer yangınlar olmak üzere, bin 160 büyük ve küçük boyutta yangın meydana geldiğini ifade etti.

Karakuş, ayrıca, 2010 yılı içerisinde, Gaziantep’in 2 bin 594 muhtelif yerindeki arazi yangınlarına büyümeden müdahale edilerek, söndürüldüğünü ifade etti. Karakuş, meydana gelen yangınların büyük bölümünün kibrit, sigara, ateş artıkları, çocukların ateşle oynaması, elektrik kontağı, LPG tüplerinin yanlış kullanılması, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklandığını söyledi. İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, şunları ifade etti:

"Bilindiği üzere, şehrimizin nüfusu her geçen gün artmakta ve buna paralel sanayi ile birlikte teknoloji de gelişmektedir. Bu etkenleri gözönüne alırsak yangın riski devamlı artmaktadır. Bu yangınlarla mücadele etmek ve yangın riskini en az seviyeye indirmek için çok iyi itfaiye teşkilatının olması gerekiyor. Yangınlara karşı alınacak önlem ve tedbirler hakkında halkın bilinçlendirilmesi, kamu kuruluşları ile özel iş yerlerinde çalışan personelin tatbiki eğitimler vermesi lazım. Meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybının asgari hadde indirilmesi en önemli unsurlardır."

İLK MÜDAHALE KONUSUNDA 8 BİN 32 KİŞİYE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Yangınlara zamanında müdahale etmek için Şehreküstü’ndeki daire başkanlığımız hariç, şehrimizin coğrafi ve sanayi durumuna göre Küsget, Karşıyaka, Cumhuriyet, Başpınar ve Karataş olmak üzere 5 ayrı bölgede grup teşkilatları faal durumdadır.

Ayrıca, 2011 yılında İbrahimli bölgesinde grup binası oluşturulması planlıyoruz. İtfaiye teşkilatımız, meydana gelen yangın kurtarma ve tabii afetleri devamlı yakından takip etmekte ve bu tür olaylara zamanında, süratli ve etkili şekilde müdahale etmek için yangıncı ve kurtarma personelimizin eğitimleri periyodik olarak yapılmaktadır."

Başlangıç yangınlarına ilk müdahalenin önemini anlatmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla, başta okullar olmak üzere kamu ve özel kuruluşlarda her yıl nazari ve tatbiki eğitimler verildiğini belirten Karakuş, "Ayrıca, bu yıl ev hanımlarına yönelik, yangınlara ilk müdahale ve ev kazaları eğitimi verilmiş olup eğitimler devam etmektedir. İtfaiye Eğitim Amirliği’nce, 2010 yılında 8 bin 32 kişiye görsel ve tatbiki yangın eğitimi verdik." dedi.

CİHAN