Atıktan Sanata Pamukkale

Dünya Hali
Denizli’de bir araya gelen 12 ülkeden 60 üniversite öğrencisi, yaklaşık 40 bin atık pet şişe kullanarak Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis’in maketini yapmak üzere kolları sıvadı. Avrup...
EMOJİLE

Denizli’de bir araya gelen 12 ülkeden 60 üniversite öğrencisi, yaklaşık 40 bin atık pet şişe kullanarak Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis’in maketini yapmak üzere kolları sıvadı.

Avrupa Gençlik Derneği tarafından geliştirilen "Atıktan Sanata-From Waste To Art” projesiyle dünyanın en büyük geri dönüşüm heykelini yapmaya başlayan gençler 15 gün boyunca bir arada yaşayarak, değişik kültürleri tanıma ve dil pratiği yapma imkanı da bulacak. Avrupa Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Memiş, amaçlarının çevre duyarlılığına katkı sağlamak olduğunu dile getiriyor. Memiş, "Ülkemizde her yıl milyonlarca pet şişe dönüştürülmeden çöpe atılıyor. Bunları sanata dönüştürmek ve paylaşmak istedik. Denizli’nin de tanıtımına katkımız olacak." diyor. Avrupa Gençlik Derneği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Genç TEMA Topluluğu ve PAÜ Kültür ve Sanat Topluluğu’nun katkılarıyla yürütülen proje PAÜ Eğitim Fakültesi Heykel Atölyesi’nde başladı. Öğrenciler, ilk iş olarak toplanan 30 bin atık pet şişenin üzerindeki etiketleri çıkardı. Gençler, daha sonra pet şişeleri boylarına göre ayırıp, yapıştırıcıyla çeşitli şekillerde birbirlerine yapıştırarak kurumaya bıraktılar. Proje danışmanı PAÜ Öğretim Elemanı Dr. Feryal Beykal Orhun ilk etapta 55 metre uzunluğunda 2,5 metre yüksekliğinde bir eser yapacakları bilgisini veriyor. Orhun daha fazla kapak toplanırsa antik tiyatroyu da yapmak istediklerini söylüyor.

Zaman