Amasya Elması Ayağa Kaldırılacak

Dünya Hali
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Amasya elmasının genetik haritasının çıkarıldığı, bu sayede yeni çeşit geliştirme çalışmalarında 20-25 yıllık sürenin y...
EMOJİLE

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Amasya elmasının genetik haritasının çıkarıldığı, bu sayede yeni çeşit geliştirme çalışmalarında 20-25 yıllık sürenin yarıya kadar indirilebileceği bildirildi.
ÇÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez olarak Amasya elmasının genetik haritasını çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, ”Amasya elması oldukça hoş koku ve güzel aromaya sahip. Ancak düşük verim ve çok çekirdekli olması, meyve şeklinin çok iyi olmaması nedeniyle üreticiler bunu tercih etmiyor. Daha çok yabancı ülkelerden gelen elma fidanları tercih ediliyor. Amasya elmasının bu faktörler nedeniyle nesli tükenecek kadar azaldı” dedi.
Kafkas, proje sonunda Amasya elmasının tadı ve kokusuyla aynı ve daha iri, kaliteli ve güzel rengi olan çeşitlerinin geliştirilerek piyasaya sürüleceğini kaydetti.

AA