2050 Yılında Dünya Nüfusu Ne Kadar Olacak?

Dünya Hali
Dünya nüfusu 7 milyar sınırına dayanırken, Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu, ‘7 Milyar İnsan, 7 Milyar Girişim’ projesini resmen hayata geçirdi. Proje, hükümetleri, iş dünyasını ve medy...
EMOJİLE

Dünya nüfusu 7 milyar sınırına dayanırken, Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu, ‘7 Milyar İnsan, 7 Milyar Girişim’ projesini resmen hayata geçirdi.

Proje, hükümetleri, iş dünyasını ve medya sektörünü biraraya getirerek bu üç sektörün, günümüzün sorunlarıyla ortak mücadele etmesini sağlamayı amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde pnojeye ilişkin olarak düzenlenen konferansın açılışında konuşan Genel Sekreter Ban Ki Moon, dünyada yeterince varlıklı insan ve sayısız imkanlar olmasına karşın açlık, yoksulluk ve insan hakları ihlalleri gibi sorunların devam ettiğine dikkat çekti.

Genel Sekreter, uluslararası toplumun ortak hareket ederek bu sorunları çözebileceğine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Başkanı Babatunde Osotimehin de bir konuşma yaparak gençlere yatırım yapılmasının önemine değindi.

Osotimehin, dünya genelinde yüzde 90’ı gelişmekte olan ülkelerde yaşayan 1 milyar 800 milyon genç bulunduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler istatistiklerine göre dünya nüfusu 31 Kasım 2011 ‘de 7 milyara ulaşacak ve 2050 yılı itibariyle de 9 milyarı aşacak.

Trt.net.tr