1500 yıl öncesine ait savaş pençeleri bulundu

Dünya Hali
Peru’da M.S 100-800 yılları arasında hüküm süren Moche uygarlığına ait bir mezarda yapılan kazılarda, antik savaş pençeleri bulundu. Pençeler, antik uygarlığın başkentinin yer aldığı modern Truj...
EMOJİLE

Peru’da M.S 100-800 yılları arasında hüküm süren Moche uygarlığına ait bir mezarda yapılan kazılarda, antik savaş pençeleri bulundu. Pençeler, antik uygarlığın başkentinin yer aldığı modern Trujillo kenti yakınlarında, soylu bir erkeğe ait mezarda ortaya çıkarıldı.

“Ay Tapınağı” anlamına gelen Huaca de la Luna alanında yapılan kazılarda bulunan pençelerin, ritüellerde kullanılan bir kostümün parçası olabileceği de ifade edildi.

Al Jazeera’nın El Comercia sitesinin haberine dayandırarak verdiği habere göre, hayvan derisinden yapılan kostümler giyerek dövüşen savaşçılardan dövüşü kaybedeni tanrılara kurban edilirken, galip gelen üzerindeki kostümü taşıyor ve farklılığını ortaya koyuyordu.

Yetişkin erkeğin mezarında pençelerin yanı sıra bakır bir asa, maske ve küpeler de bulundu. Arkeologlar, eşyaların mezarda yatan kişinin soylu olduğuna işaret ettiğini düşünüyor.

Moche Uygarlığında tanrılara düzenli olarak insan kurbanlar sunulduğu ve elitler arasında düzenlenen ritüel savaşlarda kurbanların belirlendiğine inanılıyor. Moche sanatı, aynı zamanda uygarlığın geçimi ve zenginliğini sağlayan tarımcılığı öne çıkarıyor.

Tanrılara seçilen kurbanların haftalarca canlı tutulduğu ve vücutlarından akan kanla tarlaların sulandığı da biliniyor. Bu inancın, bereketi artırdığına inanılıyordu.1500 yıllık savaş pençeleri

Arkeologlar, Peru’daki antik bir mezarda 1500 yıl öncesine ait savaş pençeleri buldu. Soylu bir erkeğe ait olduğu düşünülen mezardan çıkan pençelerin, tanrılar için insanların kurban edildiği törenlerde kullanıldığı düşünülüyor.