Bunları Neden Yapıyoruz ki?

Doğal Yaşam
Bilim adamları yüzyıllardır, bilinmeyenleri çözmek için uğraşırlar. Nice hastalıklara çare, dertlere deva bulunmuştur ama her zaman herşeyin nedeni bilinecek diye de  bir kural yoktur. ...
EMOJİLE

Bilim adamları yüzyıllardır, bilinmeyenleri çözmek için uğraşırlar. Nice hastalıklara çare, dertlere deva bulunmuştur ama her zaman herşeyin nedeni bilinecek diye de  bir kural yoktur. Çünkü yüzyıllardır onların da nedenini bilmediği pek çok şey var. İşte New Scientist dergisi de bu bilinmeyenlerin ardına düştü ve yıllardır hayatımızın içinde olan ancak nedeni bilinmeyen insan davranışlarını masaya yatırdı.
 

Bu davranışların kökenine ve neden yapıldığına dair birçok teori sunulmasına rağmen, tam olarak nedeni keşfedilemedi.

10 başlıkta hazırlanan listede şu davranış biçimleri yer aldı;

1- Kızarma: Ünlü bilim adamı Charles Darwin insan gelişiminin üzerine birçok araştırma yaptı. Fakat insanoğlunulunun maheremiyet, yalan söylemek ve utanmak gibi olaylarda yüzünün niye kızardığı henüz açıklanamadı.

2- Kahkaha atmak: İnsanlar güldüklerinde ve ruh hallerinin iyi olaması halinde salgıladıkları endorfin (vücut tarafından salgılanan ağrıya dayanıklığı sağlayan hormon–mutluluk hormonu) gülmenin asıl sebebi olarak görünüryor. Fakat, bilim adamları bu görüşün tam gerçeği yansıtmadığını, insanın espriden çok vasat sözler karşısında kahkaha attığını ve insanların neden güldüğünün tam olarak anlaşılamadığını belirttiler.

3- Öpüşmek: Bilim adamları öpüşmenin genetik bir açıklamasının olmadığı söylüyor. Bu konu hakkında çeşitli teoriler sunun bilim adamları, öpüşmeyi emzirme ve eski insanların çocuklarını ağızlarıyla besleme alışkanlıklarıyla ilişkilendiriyor. Bunun bilinç altımıza yerleştiğini ve bu isteğin ordan gelidiği iddia ediliyor.

4- Rüya Görme: Sigmund Freud’un teorisine göre insanların gördüğü rüyaların sebebi, bilinçaltına bastırılmış olan, ifade edemediğimiz duygularımızın ve davranışlarımızın canlanmasıdır. Rüyanın, genel olarak hisleri yansıttığı söylenebilir ancak garip düşler görülmesinin nedeni henüz tam olarak açıklanamadı.

 

 

5- Batıl İnanç: Araştırmacılara göre, ilk uygarlıklardan günümüze gelen batıl inançlara bağlılığın nedeni bilinmemektedir. Dinin, bir anlam taşımayan, tuhaf, ancak rahatlatan alışkanlıklar olarak nitelendirilen batıl inançları tetiklediği düşünülüyor.

6- Burun Karıştırma: Bilim adamları, insanoğlunun neden bu davranışı yaptığını çözemediler. Bazı araştırmacılar, burun içinin en hassas uyarıcı bölgelerden biri olduğu için, bu davranışın gün içinde birçok kez tekrarlandığını iddia etti. Her dört gençten biri, günde ortalama 4 kez burnunu karıştırıyor.

7- Ergenlik: Ergenlik dönemi de bilimsel olarak açıklanamayan bir kavram. Bilimcilere göre, bu geçimsiz ve huysuz dönem insan beyninin sorumluluk almadan önce kendini hazırlaması ve tanıması olarak nitelendiriliyor.

 

8- Fedakarlık: İnsanların karşılıksız ve beklentisiz olarak başkalarına birşey vermesi, yardım etmesi bilim dünyası tarafından garip olarak nitelendiriliyor. Bunun insan da bir haz duygusu bıraktığı için yapıldığı sanılıyor.

9- Sanat: Dans etmek, resim yapmak, müzik yapmak bilimciler tarafından açıklanamamış, insanoğlunun sanatla olan ilişkisinden doğan isteklerdir. Bilim adamları insanların bu sayede tecrübelerini ve bilgilerini paylaştıklarını ve bu yüzden haz aldıklarını düşünüyor.

10- Vücut Kılları: İnsanların vücutlarındaki kıllar, hayvanların aksine genital bölgelerde oluşmuştur. Bilim adamları insanoğlunun bu yapısının ısınma ve korunma için olduğunu düşünüyor.