Bakan Koltuğunda Ev İstedi

Doğal Yaşam
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Çocuk Evi’nde kalan 9 yaşındaki Tuğçe Ekin’e devretti.   Bakan Ç...
EMOJİLE

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Çocuk Evi’nde kalan 9 yaşındaki Tuğçe Ekin’e devretti.
 
Bakan Çubukçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğuna Sosyal Hizmetler ve Çocuk Kurumu’na bağlı bir Çocuk Evi’nde kalan 9 yaşındaki Talat Paşa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuğçe Ekin’i oturttu. Ekin’in makam koltuğuna oturmasına da yardımcı olan Bakan Çubukçu, başta yurtlardaki olmak üzere tüm çocukların bayramını kutladı. "Ben Tuğçe Ekin, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevi devraldım" diyerek konuşmasına başlayan Ekin, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı. Görev alanı içinde öncelikle aile, çocuk, genç, yaşlı ve engellilere yönelik hizmetler olduğunu belirten Ekin, ailenin Türk toplumunun temel taşı olduğunu söyledi. Aile yapısının güçlendirilmesiyle ilgili hizmetlerin öncelikli olmaya devam edeceğini ifade eden Ekin, ‘çocuk yuvaları’, ‘yetiştirme yurtları’, ‘özürlü bakım hizmetlerinin’ yerine, ‘çocuk evleri’, ‘sevgi evleri’ ve ‘engelsiz yaşam evleri’ hizmetlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının tüm Türkiye’de hızlandırılacağını söyledi. Hiçbir çocuğun sokakta ve ağır işlerde çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Ekin, "Günlük yaşamda özürlülerimizin hayatının kolaylaştırılması için düzenlemeler yapılmalı ve özürlülere iş imkanı tanınmalıdır. Yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara gereken saygıyı göstermeliyiz. Tüm dünya çocuklarına şiddetin olmadığı, barış dolu bir dünya diliyorum" dedi.

Tuğçe Ekin’in kendisinden daha güzel konuştuğunu ve daha güzel şeyler yapacağını belirten Bakan Çubukçu, "İnşallah ileride bu koltuğu gerçekten sen oturursun" dedi. Gazetecilerin ilk talimatının ne olacağını sormaları üzerine de Ekin, "Çocuk yuvalarının yerine çocuk evlerinin açılması ve onlara daha iyi bir bakım hizmeti verilmesi" yanıtını verdi. Bir soru üzerine büyüdüğünde Sosyal Hizmet Uzmanı olmak istediğini söyleyen Ekin’e Bakan Çubukçu, "Bakan olmak isteyeceğini sanmıştım ama Sosyal Hizmetler Uzmanı olmak istiyor" karşılığını verdi. Çocuk evlerinde ne gibi sıkıntılar yaşandığının sorulması üzerine Ekin, "Hiçbir ihtiyacım yok. Orada iyi bakılıyoruz, çocuk evinde kalmak çok güzel" dedi.

Daha sonra Tuğçe Ekin, Bakan Çubukçu’ya arkadaşları ile birlikte yaptığı Üsküdar Çeşmesi’ni tasvir eden bir yap-boz hediye etti. Bakan Çubukçu da çocukların kendisine, satın aldıkları değil, kendilerinin yaptıkları hediyeleri vermelerinden daha çok mutlu olduğunu söyledi. Çubukçu Ekin’e, büyüdüğünde evinde kullanmak üzere bir kase hediye etti. Çubukçu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca’ya da "Evleninceye kadar saklayacaksınız Neriman Hanım, evine götürecek" dedi.
Bakan Çubukçu’nun diğer misafiri de Seyranbağları Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan ve Balgat Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan 15 yaşındaki Tugay Gürsoy’du. Daha önce 6 sergi açan Gürsoy da, Bakan Çubukçu’ya kendi yaptığı bir tablosunu hediye etti. Çubukçu, Gürsoy’a da bir kase hediye etti.

Daha sonra Bakan Çubukçu, ‘Bana bir emriniz var mı Tuğçe Hanım?’ diye sordu. Ekin’in ‘Hayır’ yanıtını vermesi üzerine Çubukçu, ‘Olsun ama’ dedi. Ekin de, "Bol bol çocuk evlerinin açılması ve çocuk yuvalarının kapatılması" dedi. Çubukçu da, "Çok güzel bir talimat bu. Çünkü biz de Sevgi evleri ve çocuk evleri için uğraşıyoruz" dedi.
Çocukların bir aile ortamında yaşamalarının çok önemli olduğunu ifade eden Çubukçu, bu evlerde çocukların, koğuş sistemi ve hazır yemekten ziyade, bir aile ortamında yaşadıklarını anlattı. Evlerde 6-8 çocuğun kaldığını belirten Çubukçu, çocukların aidiyet, mülkiyet duygularının, ev sorumluluğuna katkı sağlama yönlerinin geliştiğini anlattı.
 
Gazetecilere ne içmek istediklerini de soran Tuğçe Ekin, kendisi için de meyve suyu istedi. Tuğçe, çocuk evinde nasıl yaşadıkları hakkında da bilgi verdi.