2013 yaz izcilik kampları

Diğer Dallar
İzci olmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İşte bu haberimiz sizin için. 7-17 yaşları arasındaysanız, izci olabilmek için en yakın izci kulübüne müracaat etmeniz gerekiyor. Çevre...
EMOJİLE

İzci olmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İşte bu haberimiz sizin için. 7-17 yaşları arasındaysanız, izci olabilmek için en yakın izci kulübüne müracaat etmeniz gerekiyor. Çevrenizde izci kulübü yoksa da pek çok spor kulübünün branşları arasında izcilik yer alıyor. Aslında Türkiye çapında çok sayıda aktif izcilik kulübü var ancak biz izcilik yolculuğunuzda size yardımcı olabilmesi adına belli başlı izcilik kulüplerini listeledik. 2013 yılı izcilik kamp programlarının duyuran kulüplerin bilgileri de haberimizde yer alıyor, henüz daha programlarını ilan etmemiş kulüpleri de linklerinden takip edebilirsiniz.

1. Türkiye İzcilik Federasyonu

Türkiye İzcilik Federasyonu Türkiye’nin ulusal izcilik federasyonu olup, izciliğe gönül verenler için çok sayıda faaliyetler yapmaktadır. 1992 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye İzcilik Federasyonu Türkiye İzcilik Federasyonu Dünya İzci Hareketi Teşkilatı (WOSM) ve Dünya Kız İzci Teşkilatı (WAGGGS) üyesi Türkiye’de tek teşkilattır. İstanbul, Kütahya ve Bolu’da tesisleri bulanan Türkiye İzcilik Federasyonu izcilikle ilgili arama kurtarma, yaz kampçılığı, ocakbaşı, kümebaşı kursu gibi pek çok kurs yapmaktadır.

İzcilik kulüplerinin kampları ve açılacak kurslarla ilgili bilgi almak için tıklayın!
 

2. İstanbul Gençlik ve İzcilik Kulübü

İstanbul Gençlik ve İzcilik Kulübü pek çok gençlik faaliyetinin yanı sıra çok sayıda izcilik kampı düzenliyor. Mayıs ayı içerisinde 2 tane izcilik kampı düzenleyen kulüp, önümüzdeki tarihlerde de izcilik kampı düzenliyor. Tarih ve yer bilgisiyle düzenlenecek olan izcilik kamplarının programı şöyle;

31 Mayıs-2 Haziran Üsküdar Şevket Aktalay İzci Evi Doğa Kampı,
9-13 Haziran 2013 Şile-Ağva Gençlik ve Doğa Kampı,
17-21 Haziran Edirne’nin Keşan İlçesi’nin Erikli Beldesi’nde Gençlik ve Doğa Kampı.

İstanbul Gençlik ve İzcilik Kulübü’nün izcilik faaliyetlerini takip etmek için tıklayın!

3. Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, izciliği bir spor faaliyeti olmasının yanı sıra çocuk ve gençlere milli bilincin kazandırılması konusunda bir araç olarak görüyor. Geçtiğimiz nisan ayında “Dedeciğim Ben Geldim” demek için “Çanakkale Milli Bilinç Kampına” katılan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü pek çok izcilik faaliyeti düzenliyor. Ayrıca izcilik eğitim programı faaliyetleri de bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün faaliyetlerini internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

4. Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübü

Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaz izcilik kampı düzenliyor. Bu yaz 7 dönem halinde yapılacak yaz izci kampı için dönemlere ait kontenjanlar 320 kişi olarak belirlenmiş. Yaz izci kampı Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki Güzeldere Şelalesi’nde yapılacak.
Yaz izci kampı dönemleri şöyle;

1. Dönem 03-07 Haziran 2013 (İlköğretim Erkek) 320 kişi
2. Dönem 07-11 Haziran 2013 (İlköğretim Kız) 320 kişi
3. Dönem 11-16 Haziran 2013 (Lise Kız) 320 kişi
4. Dönem 16-21 Haziran 2013 (Lise Erkek) 320 kişi
5. Dönem 21-26 Haziran 2013 (Uzman İzci Kız) 320 kişi
6. Dönem 26 Haz.-01 Tem. 2013 (Uzman İzci Erkek)  320 kişi
7. Dönem 01-07 Temmuz 2013 (Ulusal – Uluslar arası Erkek) 420 kişi (7. Dönem için başvuru kabul edilmiyor. Bu dönem  Milli Bilinç Kampı’na katılıp ülkemizi uluslar arası kamplarda temsil etme hakkını kazanmış olan izcilerimiz için ayrılmış.)

Detaylı bilgi için tıklayın!

5. Kent Gönüllüleri Gençlik ve İzcilik Kampı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Belediyespor tarafından organize edilen Kent Gönülleri İzcilik Kampı bu yıl da devam ediyor. Bir çoğu hayatlarında ilk kez bir kampa katılmanın heyecanı içinde olan minik izciler, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkartıyorlar. Bu yıl Yiğitali köyü piknik alanında düzenlenecek olan izci kampına 10-14 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak katılabilecek.

Bu kamp çocukların okçuluk, dağcılık, izcilik, kampçılık, iz sürme, badminton, dağ bisikleti, amatör telsizcilik, binicilik, ilkyardım, afet eğitimi gibi birbirinden önemli ve eğlenceli faaliyetlerde bulunarak hayatı yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayacak. Kent gönüllüleri izci kampı 5 dönem halinde düzenlenecek. Dönemlerin başlama ve bitiş tarihleri şöyle;

Dönem                                                            Başlama Tarihi                  Bitiş Tarihi
1. DÖNEM ERKEK ADAY İZCİ KAMPI                 17 Haziran 2013             22 Haziran 2013
2. DÖNEM KIZ ADAY İZCİ KAMPI                      24 Haziran 2013             29 Haziran 2013
3. DÖNEM ADAY İZCİ KAMPI                            01 Temmuz 2013           06 Temmuz 2013
4. DÖNEM MAHALLİ KAMPI                              19 Ağustos 2013            24 Ağustos 2013
5. DÖNEM ADAY İZCİ KAMPI                           26 Ağustos 2013             31 Ağustos 2013

İzci kampına başvurmak için internet sitesindeki başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Ayrıca kayıt için gerek 2 adet vesikalık fotoğraf, öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte en genç 10 Haziran’a kadar Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı BURFAS Bürosu’na başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Başvuru formu için tıklayın!
Detaylı bilgi için tıklayın!

6. Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü

84 izci lideri ve 990 izcisiyle sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda mahalli, milli ve uluslararası kamp yapan kulüp, her yıl geleneksel olarak Kütahya Yaz Kampı’nı düzenliyor. Kulüpte, yalnızca izcilik konusunda eğitimler değil, okul derslerine ya da sanat ve spor alanındaki gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!

7. Beykoz İzcileri Gençlik Spor ve Kültür Kulübü

Beykoz İzcileri Gençlik Spor ve Kültür Kulübü, izcilik kampları düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 20-25 Mayıs tarihleri arasında izcilik yaz kampı düzenleyen Beykoz İzcileri Gençlik Spor ve Kültür Kulübü izcilik faaliyetlerine devam ediyor.

İzcilik kampları ile etkinlikleri takip etmek için tıklayın!

8. Aktif Gençlik Spor İzcilik Kulübü

Ankara’da faaliyet gösteren Aktif Gençlik ve Spor Kulübü yaz okulu etkinlikleri kapsamında izcilik faaliyetlerine de yer veriyor. 17 yaş grubu öğrencilerine yönelik olan yaz okulu etkinlikleri 17 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olup 3 hafta sürecek.

İzci olmak için gerekli belge ve şartlar (7-18 Yaş Arası İzciler İçin)

1. Form 40-16 fotoğraflı olarak doldurularak, izci ve veli imzalayacak ayrıca sağlık ocağında aile hekimi veya herhangi bir doktorda onaylatılacak. (Göz ve diş doktoru hariç.)
2. T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi (2 Adet)
3. 4 (dört) adet vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş)
4. Lisans ücreti İzcilik Federasyonuna yatırılmak üzere, lisans işlemleri için Aktif GSİK ‘ne verilecek.

Detaylı bilgi için tıklayın!

9. Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü

Kocaeli’de faaliyet gösteren Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü izcilere yönelik pek çok kamp faaliyetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetleri de düzenlemekte. Geçtiğimiz şubat ve mart aylarında kamp etkinliklerini düzenleyen izcilik kulübü önümüzdeki dönemlerde de yeni etkinlikler düzenleyebilir.

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü’nün etkinliklerini takip etmek için tıklayın!

10. Samsun Yıldız Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü

Samsun’da faaliyet gösteren Yıldız Gençlik, Spor ve İzcilik Külübü pek çok faaliyette bulunuyor.  Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü gibi geçtiğimiz nisan ayında Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan Samsun Yıldız Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcilik faaliyetlerine devam ediyor. İzcilikle ilgili merak ettiğiniz sorularınıza yanıt bulabileceğiniz ve kulübün etkinliklerini takip etmek için tıklayın!

11. Kocaeli İzcileri

Kocaeli’de faaliyet gösteren Atılgan İzcilik Kulübü, Eskihisar İzcilik Kulübü, Gölcük Belediyespor İzcilik Kulübü, Kağıtspor İzcilik Kulübü, Kartepe İzcilik Kulübü, Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü, Saraybahçe İzcilik Kulübü, Yeni Kuşak İzcilik Kulübü gibi birçok izcilik kulübüyle ilgili bilgiyi Kocaeliizcileri.org internet sitesinden takip edebilirsiniz. İzcilikle ilgili düzenlenen çalıştaylar, toplantılar ve kamplara ilişkin duyurular bu adresten paylaşılıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!

12. Alfa Gençlik ve Spor Kulübü

İzcilik faaliyetlerinde bulanan bir diğer kuruluş, Alfa Gençlik ve Spor Kulübü. Ankara’da faaliyet gösteren bu kulüp, izcilik kamplarının yanı sıra eğitim faaliyetleri de düzenliyor.

İzcilik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler;

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Nüfus Cüzdanında yazılı değilse kan grubu da belirtilmelidir.)
10 TL Lisans Ücreti (15 yaşından büyükler için)
4 Adet Vesikalık fotoğraf
İnternet sitesinden edineceğiniz formu doldurmanız gerekiyor.

Formu bilgisayarınıza indirmek için tıklayın!

Detaylı bilgi için tıklayın!

13. Sakarya Gençlik Kulübü

Sakarya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak geleneksel olarak yapılan yaz etkinliklerine bu yıl da devam ediyor. 2013 Narçiçeği Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikler sayesinde 8-14 yaş grubu erkek çocukları yaz dönemini  verimli olarak geçirebilecekler. Yusuf Selim Kültür Merkezi’nde kayıtlar devam ediyor.

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayın!

Detaylı bilgi için tıklayın!

On5yirmi5