İngiliz Oyuncu Elizabeth Taylor Öldü

Oyuncular
ABC televizyonu, ünlü sinema oyuncusu Elizabeth Taylor’un öldüğünü duyurdu. Ünlü sanatçı, kalp yetmezliği rahatsızlığı çekiyordu. Elizabeth Taylor kimdir? Dame Elizabeth Rosemond Taylor (d. 27 Ş...
EMOJİLE

ABC televizyonu, ünlü sinema oyuncusu Elizabeth Taylor’un öldüğünü duyurdu.

Ünlü sanatçı, kalp yetmezliği rahatsızlığı çekiyordu.

Elizabeth Taylor kimdir?

Dame Elizabeth Rosemond Taylor (d. 27 Şubat 1932)(ö. 23 Mart 2011) iki kez Oscar kazanmış Liz Taylor olarakta tanınan İngiliz oyuncu.

Taylor oyunculuk becerileri ve güzelliğinin yanı sıra Hollywood da yaşam tarzı ve yaptığı çok sayıda evliliğiyle de tanınmaktadır. Taylor Hollywood’un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir.

Taylor geçirdiği bir ameliyat sırasında tıbbi anlamda 5 dakika ölü kalmıştır. CNN’de yayınlanan Larry King Live isimli programda kendisi yaşadıklarını şöyle anlatmıştır:

"Michael Todd’un (uçak kazasında kaybettiği 3. eşi) ruhuyla karşılaştım. Ben de onunla burada kalmak istediğimi söyledim, fakat o bana dünyaya geri dönmem gerektiğini ve daha vaktimin gelmediğini söyledi. Onun aşkı ve sevgisi beni tekrar yaşama döndürdü."

Filmografisi

Yıl Yapım Rol Notlar
1942  There’s One Born Every Minute  Gloria Twine  
1943  Lassie Come Home  Priscilla  
1944  Jane Eyre  Helen Burns  adı geçmiyor
The White Cliffs of Dover  Betsy  adı geçmiyor
National Velvet  Velvet Brown  
1946  Courage of Lassie  Katherine Eleanor Merrick  
1947  Life with Father  Mary Skinner  
Cynthia  Cynthia Bishop  
1948  A Date with Judy  Carol Pringle  
Julia Misbehaves  Susan Packett  
1949  Little Women  Amy  
Conspirator  Melinda Greyton  
1950  The Big Hangover  Mary Belney  
Father of the Bride  Kay Banks
1951  Father’s Little Dividend  Kay Dunstan  
A Place in the Sun  Angela Vickers  
Quo Vadis  Christian prisoner in arena  adı geçmiyor
1952  Love Is Better Than Ever  Anastacia "Stacie" Macaboy  
Ivanhoe  Rebecca  
1953  The Girl Who Had Everything  Jean Latimer  
1954  Rhapsody  Louise Durant  
Elephant Walk  Ruth Wiley  
Beau Brummell  Lady Patricia Belham  
The Last Time I Saw Paris  Helen Ellswirth/Willis  
1956  Giant  Leslie Lynnton Benedict  
1957  Raintree County  Susanna Drake  Academy Award nomination–Best Actress
1958  Cat on a Hot Tin Roof  Maggie the Cat  Academy Award nomination–Best Actress
1959  Suddenly, Last Summer  Catherine Holly  Academy Award nomination–Best Actress
1960  Scent of Mystery  The Real Sally  adı geçmiyor
Butterfield 8  Gloria Wandrous  Academy Award–Best Actress
1963  Cleopatra  Cleopatra  
The V.I.P.s  Frances Andros  
1965  The Sandpiper  Laura Reynolds  
1966  Who’s Afraid of Virginia Woolf?  Martha  Academy Award–Best Actress
1967  The Taming of the Shrew  Katharina  Yapimci, adi gecmiyor
Doctor Faustus  Troyali Helen  
Reflections in a Golden Eye  Lenora Penderton  
The Comedians  Martha Pineda  
The Comedians in Africa  herself  kısa belgesel
1968  Boom!  Flora ‘Sissy’ Goforth  
Secret Ceremony  Lenora  
1969  Anne of the Thousand Days  Courtesan  adı geçmiyor
1970  The Only Game in Town  Fran Walker  
Here’s Lucy  Herself  1 bölüm
1972  X,Y, and Zee  Zee Blakely  
Under Milk Wood  Rosie Probert  
Hammersmith is Out  Jimmie Jean Jackson  Silver Bear for Best Actress at Berlin[1]
1973  Divorce His, Divorce Hers  Jane Reynolds  TV filmi
Night Watch  Ellen Wheeler  
Ash Wednesday  Barbara Sawyer  
1974  Identikit  Lise  Diger adiyla The Driver’s Seat
That’s Entertainment!  Kendisi  Konuk oyuncu
1976  The Blue Bird  Anne/ Cadi  
Victory at Entebbe  Edra Vilonfsky  TV filmi
1977  A Little Night Music  Desiree Armfeldt  
1978  Return Engagement  Dr. Emily Loomis  
1979  Winter Kills  Lola Comante  adı geçmiyor
1980  The Mirror Crack’d  Marina Rudd  
1981  General Hospital  Helena Cassadine #1  3 bölüm
1983  Between Friends  Deborah Shapiro  TV filmi
1984  Hotel (TV series)  Katherine Cole  1 bölüm
All My Children  Satodaki üyelerden biri  
1985  Malice in Wonderland  Louella Parsons  TV filmi
North and South  Madame Conti  TV dizisi
1986  There Must Be a Pony  Marguerite Sydney  TV filmi
1987  Poke Alice  Alice Moffit  TV filmi
1988  Young Toscanini  Nadina Bulichoff  
1989  Sweet Bird of Youth  Alexandra Del Lago  TV filmi
1992  The Simpsons  Maggie Simpson  ses
Captain Planet and the Planeteers  Mrs Andrews  ses
1993  The Simpsons  Herself  ses
1994  The Flintstones  Pearl Slaghoople  
1996  The Nanny  Herself  1 bölüm
2001  These Old Broads  Beryl Mason  TV filmi
2003  God, the Devil and Bob  Sarah  ses

AA
 

Yorumla

FİKRİNİ BELİRT TARTIŞMAYA KATIL

Bu Yazıya İlk Yorumu Siz Yapın!
nem kurutmakoku giderme