Sinema Salonları Bu Filmi Bekliyor

Filmler
Bu hafta 5 yeni film vizyona girdi. Ezel Akay’ın son filmi ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Alacakaranlık’ serisinin ikincisi ‘Yeni Ay’ ve Jim Carrey’nin başrolde...
EMOJİLE

Bu hafta 5 yeni film vizyona girdi. Ezel Akay’ın son filmi ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Alacakaranlık’ serisinin ikincisi ‘Yeni Ay’ ve Jim Carrey’nin başrolde olduğu 3 boyutlu film ‘Yeni Yıl Şarkısı’ haftanın öne çıkanları…

Bu hafta ikisi yerli beş film vizyona girdi.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ

Ezel Akay’ın yönettiği, İrfan Tözüm’ün ve Sami Dündar’ın yapımcılığını üstlendiği ve Gürsel Korat Sağlamöz’ün senaryosunu kaleme aldığı ‘7 Kocalı Hürmüz’ filminin müzikleri Haik Kirakosyan’a, kostümleri ise Canel Artut’a ait.

Filmde Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak, Cengiz Küçükayvaz, Öner Erkan, Cem Karakaya, Ezel Akay, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, Zihni Göktay ve Halit Akçatepe gibi birbirinden başarılı oyuncular rol alıyor. İstanbul Taşkasap’ta yaşayan ve değişik mesleklerden altı kişiyle nikahsız birliktelikler yaşayan Hürmüz’ün hikayesinin anlatıldığı film şöyle: ”Hürmüz her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü, berber eşinin dükkanında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona aşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık ve komik olaylar içinde bulurlar.”

Sadık Şendil’in ünlü oyunundan uyarlanan ”7 Kocalı Hürmüz”de, kadın-erkek ilişkilerinde aşk ve para ekseninde yaşanan komik olaylar merkez alınıyor.

Müziğin önemli bir unsur olduğu film için, eski İstanbul’u yansıtan özel bir set kurtuldu ve filmin tamamı bu sette çekildi. Filmde Klasik Türk müziği, kantolar, ince saz, longalar, oyun havaları, İstanbul, Karadeniz ve Rumeli türküleri iç içe geçti.

Bir anlamda mini bir müzikal esinti sunan filmde Sadık Şendil’in metnindeki ”kadın ruhu” da daha iddialı hale getirildi.

Geniş oyuncu kadrosu, müzikleri, kostümleri ve renkli hikayesiyle dikkati çeken film için 2,5 milyon TL harcandı.

ALACAKARANLIK: YENİ AY

Chris Weitz’in yönettiği, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner ve Ashley Greene‘in oynadığı ‘Alacakaranlık Efsanesi- Yeni Ay/ The Twilight Saga-New Moon’, bu hafta vizyona giren yabancı filmlerden biri.

Senaryosunu Melissa Rosenberg’in kaleme aldığı filmin konusu şöyle: ”Bir vampir ile bir insan arasındaki macera yeni seviyelere tırmanırken Bella Swan, içine girmek istediği doğa üstü dünyanın gizemlerine yönelik araştırmasını derinleştiriyor ancak kendisini geçmişte yaşadıklarından daha da büyük bir tehlikenin içinde buluyor. Edward Cullen’in Forks’dan ayrılmasının ardından Bella, kendini her tehlikeye atışında Edward’ın hayalinin yanında olduğunu keşfediyor. Bella’nın taşlaşmış kalbi, kendi doğa üstü sırları olan Jacob Black ile filizlenen ilişkisiyle birlikte zamanla yumuşuyor.”

KÖFTE YAĞMURU

Phil Lord ile Christopher Miller’ın yönettiği ve Bill Hader, Anna Faris, James Caan ile Andy Samberg‘in seslendirdiği ‘Köfte Yağmuru/Cloudy With A Chance Of Meatballs’, haftanın vizyona giren tek animasyon filmi.

Sevilen çocuk kitabından uyarlanan ve yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabayı anlatan filmin konusu özetle şöyle: ”Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahidir. Ama sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten cheeseburger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle ‘tarihin en büyük hava fenomeni”ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks’la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir aç gözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam’in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.”

Columbia Pictures bir Sony Pictures Animation’ın ortaklaşa ürettiği filmin, orjinal seslendirme kadrosunda Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg, Bruce Campbell, Mr. T, Bobb’e J. Thompson, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Al Roker, Lauren Graham ve Will Forte yer alıyorlar.

Türkiye’de film Türkçe dublajlı olarak gösterime girecek.

YENİ YIL ŞARKISI

‘Geleceğe Dönüş-Back to the Future’un senaryosuyla Oscar ödülüne aday olan, ”Forrest Gump”ın yönetmenliğiyle Oscar ödülü kazanan Robert Zemeckis’in yönettiği ve senaryosunu yazdığı ”Yeni Yıl Şarkısı/ A Christmas Carol” haftanın tek 3 boyutlu filmi.

Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosunun başında bin bir suratlı oyuncu Jim Carrey geliyor ve o da oyuncuların çoğu gibi birkaç önemli rolde birden görülüyor.

Ebenezer Scrooge’ı yaşlı ve genç olarak farklı yaşlarda canlandırmanın yanı sıra Carrey, geçmiş, bugün ve gelecek Noellerinin hayaletlerini üstleniyor.

Carrey’ye bir grup yetenekli oyuncu eşlik ediyor. Gary Oldman, Scrooge’un rahat vermediği hizmetkarı Bob Cratchit’i, onun küçük ve hasta oğlu Tiny Tim’i ve Scrooge’un ölmüş ortağı Joseph Marley’nin hayaletini canlandırıyor.

Colin Firth, Crooge’un neşeli ve iyi kalpli yeğeni Fred’i canlandırıyor. Robin Wright Penn uzun yıllar önce Scrooge’un kalbini çalan Belle’i ve Scrooge’un artık hayatta olmayan kız kardeşi Fan’ı canlandırıyor.

İngiltere’nin en seçkin oyuncularından biri olan Bob Hoskins, Zemeckis’le tekrar bir araya geliyor, Scrooge’un gençken yanına çırak olarak verilen ihtiyar Fezziwig’i ve eskici dükkanı sahibi ve ”ölmüş” Scrooge’un nevresim takımlarını ve perdelerini satın alan İhtiyar Joe’yu canlandırıyor.

Oyuncu kadrosunu Cary Elwes tamamlıyor ve Scrooge’un eski oda arkadaşı genç Dick Wilkins dahil olmak üzere bir çok karakteri canlandırıyor.

Filmin yapım tasarımcılığını, Doug Chiang, görüntü yönetmenliğini Robert Presley, kurgusunu Jeremiah O Driscoll, Kompozitörlüğünü Alan Silvestri ve görsel efekt süpervizörlüğünü ise George Murphy üstlendi.

Yeni Yıl Şarkısı/A Christmas Carol filminin konusu şöyle: ”Ebenezer Scrooge, Noel tatiline son derece kötü başlıyor, sadık hizmetkarına ve neşeli yeğenine bağırıyor. Scrooge daha sonra öbür dünyada vurdumduymazlığının bedelini ödeyen, ölmüş iş ortağı Joseph Marley’nin hayaletiyle karşılaşır. Marley aynı kaderi paylaşmaması için Scrooge’a yardım etmek ister ve ona üç ruhun onu ziyaret edeceğini söyler. Ancak ‘Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noelleri’nin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, yaşlı Scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak, çok geç olmadan kötülük dolu yılları telafi etmek zorunda kalır.”

‘KURTLAR VADİSİ GLADİO’

Sadullah Şentürk’ün yönettiği, Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan‘ın senaryosunu yazdığı ”Kurtlar Vadisi Gladio” haftanın bir diğer yerli filmi.

Musa Uzunlar, Tuğrul Çetiner, Ayfer Dönmez ile Sinan Pekinton‘un oynadığı ve ”derin devlet” adına çalışan bir istihbaratçının yıllar boyu hizmet ettiği ”Gladio” ile hesaplaşmasını anlatan filmin konusu şöyle: ”İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır. Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe’den başka kimse yoktur.

Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender’in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise ‘Gladio’dur.

İskender Büyük’ün ifadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı olmayan İskender Büyükün amacı anlattıklarıyla Gladio’nun ikinci adamı Fuat Aras’ı saklandığı yerden çıkarmaktır.

Ancak bu yolun sonunda İskender Büyükü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur. Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir.”