İşte 10 Milyon Dolarlık Türk Filmi

Filmler
Bütçesinin 10 milyon doları aşacağı belirtilen ”Karanlık Hesaplaşma” filminin yapımcı şirketi Master Movie’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve filmin oyuncularından Fatih Usta, ”Türk...
EMOJİLE

Bütçesinin 10 milyon doları aşacağı belirtilen ”Karanlık Hesaplaşma” filminin yapımcı şirketi Master Movie’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve filmin oyuncularından Fatih Usta, ”Türkiye’de, Universal’in küçüğü olmak istiyorum” dedi.

Usta, ”Karanlık Hesaplaşma” filminin Türkiye’de birçok ilke imza atan bir film olacağını belirterek, teknik yapısının ”A Class” bir Hollywood teknolojisi olacağını söyledi.

Usta, Avatar filminde de kullanılan montaj sistemini Türkiye’ye ilk defa getirdiklerinin altını çizerek, bu montaj setinin maliyetinin 350 bin sterlin olduğunu belirtti.

Türkiye’ye ilk defa getirdikleri kameralar sayesinde Türk filmleri ile Hollywood filmleri arasındaki renk ve görüntü farkını ortadan kaldıracaklarını, bu yatırımın yapılma nedeninin Hollywood kalitesini yakalayabilmek olduğunu vurgulayan Usta, ”Ben Türkiye’de Universal’in küçüğü olmak istiyorum” dedi.

Filmin 3 boyutlu olmayacağını belirten Usta, 3 boyutlu görüntü çeken sinema kameralarının, getirdikleri kameralardan çok daha ucuz olduğunu, getirdikleri kameraların daha yüksek çözünürlüğe sahip bulunduğunu bildirdi.

Usta, 3 boyutlu film çekmeyi tercih etmemelerinin en büyük sebebinin ise 3 boyutlu seyirci sayısının azlığı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

”3 boyutlu filmlerde seyircinin beklentisi çok yüksek oluyor. Amerika’da bile 3 boyutlu film çekimi tercih edilmiyor. Bu, Amerikan sinemasında da var. Amerika’da bir sinemanın ortalama bilet fiyatı 7,50 dolar. Türkiye’de de bunun ortalaması 7-8 lira. Bütün amacımız seyirciyi sinemaya çekmek ve ‘Türkiye’deki seyirci pastasını nasıl artırırız’ın cevaplarını bulmak. Biz bütçesel olarak da Hollywood filmlerine denk bir film yapmayı hedefledik. Bizim filmimiz Holywood’da ‘medium bütçe’ olarak adlandırılan aralığa giriyor. 10 milyon doların üzerindeki projelere medium bütçeli projeler deniyor. Fazla film yapmak değil kaliteli film yapmak gerekli, kaliteli film yapalım seyirci pastası yüksek olsun. Biz ‘sinema bir endüstridir’ diyoruz. Hollywood yıllarca sinema endüstrisiyle besleniyor ve şu anda krizde en çok ayakta duran sektör sinema sektörü, çünkü seyirci gidip izliyor ve nakit para veriyor. Krizden hiç etkilenmeyen sektör Türkiye’de sinema sektörüydü. ‘Sinema bir endüstri olmalı’ diyoruz ve sinemanın bir endüstri olması için fabrikayı, teknolojiyi alıp Türkiye’ye getiriyoruz. Fabrikamızı burada kuracağız.”

Usta, Türkiye’de aksiyon yapımlarının 2 milyon ile 4 milyon arasında seyirci bulabildiğine dikkati çekerek, en çok izlenenlerin ise komedi filmleri olduğunu bildirdi.