Kanserde müthiş tedavi yöntemi

Yetişkin Sağlığı
Dünyada, her yıl yaklaşık 15 milyon kişi kansere yakalanıyor. Kanserdeki artış hızına bağlı olarak gelecek 10 yılda, 20 milyon yeni kişiye kanser tanısı konulacağı öngörülüyor. Kanser tedavilerinde so...
EMOJİLE

Dünyada, her yıl yaklaşık 15 milyon kişi kansere yakalanıyor. Kanserdeki artış hızına bağlı olarak gelecek 10 yılda, 20 milyon yeni kişiye kanser tanısı konulacağı öngörülüyor. Kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmeler ise hastaların yaşam süresi ve kalitesini de önemli ölçüde etkiliyor. 2000 yılından önce 3 kanser hastasından yalnızca birinin şansı varken, günümüzde artık 3 hastadan ikisi kanserden kurtulabiliyor. Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, Cleveland Kanser Merkezi’nin de katıldığı sindirim sistemi kanserlerinde günümüz cerrahi yaklaşımlarını masaya yatıran bir sempozyum düzenledi. Gerçekleştirilen Genel Cerrahi Sempozyumu’nda, ABD Cleveland Kanser Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nden katılan bilim adamları bilgi alışverişinde bulundular.
KİŞİYE GÖRE UYGULAMA
Yeni Şafak’ın haberine göre, Cleveland Klinik Robotik Endokrin Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Eren Berber, 20 yıl sonra kanserde kişiye özel tedavilerin çıkacağını söyleyerek, “Hastaların kanserinin hangi tedavilere daha iyi yanıt vereceği ileride çok iyi bir şekilde bilinecek. Buna bağlı da herkese özel bir tedavi uygulanacak. Kansere karşı kullandığımız tedaviler gün geçtikçe daha etkin oluyor. Hem ilaç tedavisi hem de yüksek teknolojili tedaviler olsun hep daha etkin olacak. İki farklı kişide aynı kanser olabilir. Ama hastalığın gidişatı gen özelliklerinden dolayı farklı olacak. Bu nedenle de kişiye özel tedaviler yapılacak. Gen özelliklerinden hangi kansere yatkın olunacağı bilinecek” dedi.
Cleveland’a yılda 14 bin kanser hastasının geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Berber, “Kanserle ilgili en etkin tedaviler sürekli değişiyor. Bu nedenle hekimlerin literatürü çok iyi takip etmesi gerekiyor. Bir yıl önce kullandığınız bilgiler bir yıl sonra değişebiliyor. Kanser tedavisi yapan hekimlerin sürekli güncel kalması gerekiyor. Yeni ilaçlar çıkıyor” diye konuştu.