Teff tohumu nedir? Teff tohumu çayı zayıflatıyor mu?

Şifali Bitkiler
Teff tohumu nedir, ne demek? Değişen hayat koşulları ile birlikte son zamanlarda meydana gelen ve artış gösteren rahatsızlıklardan korunmak için bitkisel ağırlıklı ürünlere olan rağbet arttı. Sağlıklı...
EMOJİLE

Teff tohumu nedir, ne demek?

Değişen hayat koşulları ile birlikte son zamanlarda meydana gelen ve artış gösteren rahatsızlıklardan korunmak için bitkisel ağırlıklı ürünlere olan rağbet arttı. Sağlıklı yaşamak için yeni yemek düzenlemeleri dahi yapılmıştır. Bu yüzden sağlıklı bitkisel gıdalar popüler hale geldi. Bunlardan biri olan teff tohumlu çay besin değerleriyle öne çıkmıştır. Dünya genelinde özenle takip edilen kinoa bitkisine benzer. Kİnoadan daha değerli olduğuna dair haberlerin çıktığını görmek mümkün. Kinoa bitkisi ile kıyaslandığında kinoanın tersine tahıl grubunda bulunur. Dolayısı ile dünyadaki en minik tahıl tanesi olarak tanımlanır. Kırmızı, beyaz, kahverengi renkleri bulunur. Lezzet açısından Türkiye’de yaşayan insanların garipseyeceği bir tadı yoktur.

Teff tohumu nasıl yetiştirilir?

Ülkemizde yetişen ceviz ve fındık tadını andırmasından dolayı bitkinin tohumu tanıdık gelebilir. Ekim şekli buğdaya benzer. Buğdaydan tek farkı ekim ve hasat zamanıdır. Teff haziran ayında ekilip yaz sonunda hasadı yapılırken buğday sonbaharda ekilip haziranda hasadı yapılır. Asıl yetiştiği yer Etiyopya’da var olan dağlık bölgelerdir. Bunun yanı sıra Mısır, Kanada, Avusturalya, Bileşik devletlerde de yetişebilme özelliği bulunur. Buğdaya kıyas ile kısa bir zaman diliminde yetiştiği için bu bitki buğday üreticisine de fayda sağlar. Çiftçi buğday ektiği arsaya teff bitkisini de ekebilir. Bu sayede sene içinde 2 hasar yapmış olur ve avantajlı duruma geçer.

Teff bitkisinin faydaları nelerdir?

Yurtdışında üretilmesinden dolayı Türkiye’deki fiyatı fazladır. Özelliklerinden dolayı kullanım alanı geniştir. Çay, un, tohum olarak kullanılabilir. Un ekmek, tatlı yapımında, çay zayıflama için, tohumlar ise salata ve yemeklerde kullanılır

-Lif oranı yüksek olduğu için uzun zaman tok tutar. İçindeki vitamin ve mineraller arasında C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, tiamin bulunur.

-Besin değerlerinin yüksek olması bitkinin sağlıklı yaşamayı benimseyen insanlardan tarafından tercih edilmesine neden olur.

  • Yurtdışında üretilmesinden dolayı Türkiye’deki fiyatı fazladır. Özelliklerinden dolayı kullanım alanı geniştir. Çay, un, tohum olarak kullanılabilir. Un ekmek, tatlı yapımında, çay zayıflama için, tohumlar ise salata ve yemeklerde kullanılır.Lif oranı yüksek olduğu için uzun zaman tok tutar. İçindeki vitamin ve mineraller arasında C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, tiamin bulunur.

Teff tohumu çayı neye iyi gelir?

Vejetaryen kişilerin tercih edebileceği bir besindir. Vejetaryenler et ve süt ürünlerini kullanmadıkları için vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum, protein karşılanamamaktadır. Bu yüzden bu bitkinin protein ve kalsiyum oranından fayda sağlanabilir. Son yıllarda kullanımının artma sebebi kilo verdirebilmesidir. Obezite rahatsızlığı olan insanların sık tükettiği besinler arasına girmeyi başarmıştır. Metabolizmayı düzenler, yağ yakımını gerçekleştirir. İçinde barındırdığı besinler çoğu hastalık ile mücadele etme gücüne sahiptir. Hastalıklarla bu besinle mücadele edebilir ve yahut da zayıflama özelliğini değerlendirebilirsiniz. Teff tohumu çayı zayıflatıyor mu sık sorulan sorulardan biridir. Bu çayın zayıflamaya katkı sağlama gücü vardır, fakat çay içerek zayıflama gerçekleşmez. Bunun için diyet, spor yapılmalıdır.