Soğuk Algınlığına Birebir!

Şifali Bitkiler
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bağışıklık sistemini desteklemek için doğru bit...
EMOJİLE

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bağışıklık sistemini desteklemek için doğru bitkisel ürünlere yönelmemiz gerektiğini belirtiyor.Ekinezya

Ekinezyanın soğuk algınlığında yararları ve önemi konusunda yürütülmüş 166 bilimsel yayın bulunmakta. Yayımlanan çalışmalarda ekinezya ürünlerinin soğuk algınlığına yol açan ve uçuk virüsü gibi virüsler üzerinde öldürücü etkisi bulunduğu gözlendi. Ayrıca bu virüslerin yol açtığı iltihap etkenlerinin miktarını kontrol ederek boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediği belirlendi.

Ihlamur

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, birkaç yıl önce yayımladığı bir araştırmanın sonuçlarına göre ıhlamur çiçeklerinin "iltihap giderici" ve "ağrı giderici" etkileri bulunduğunun deneysel olarak ortaya konulduğunu söylüyor. Ihlamur içerisindeki bileşenlerin bazıları iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, bazıları da boğazı yumuşatması neticesi boğazda tahrişi önlüyor.

Adaçayı

İçerdiği uçucu bileşenlerin ağız ve boğaz iltihaplarında (farenjit, jinjivit gibi) yararlı olduğu bilinmekte. Çay şeklinde ve kaynatılmadan hazırlanan adaçayı ile gargaranın bu amaçla kullanılması önerilmekte. Yeni yayımlanan bir klinik çalışmada, adaçayı ile ekinezyanın birlikte uygulandığında dezenfektan gargaradan daha etkili olduğu belirlendi.

Zencefil

Bilimsel çalışmalar zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin kuvvetli yangı giderici etkisi bulunduğunu ortaya koymakta.

Zaman