Travma Depresyonu Tetikliyor

Hastalıklar
‘Post-Travmatik Stres Bozukluğuna Güncel Bakış’ toplantısına katılan ve travmaların çözümüne yönelik tek tedavi yönteminin olmadığını belirten MÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı&rsq...
EMOJİLE

Post-Travmatik Stres Bozukluğuna Güncel Bakış’ toplantısına katılan ve travmaların çözümüne yönelik tek tedavi yönteminin olmadığını belirten MÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Sungur, bireysel hassasiyetler ve travma türüne göre tedavi yöntemleri geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği ve Actavis’in desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda Klinik deneylerden örnekler veren Oxford Stres ve Travma Merkezi Direktörü Dr. Claudia Herbert de travma tedavisinin tek bir çizgide ilerlemediğini, her hastanın tedavi yöntemleri için olumlu bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Dr. Herbert, psikiyatristlerin travmalar arasındaki farkları belirleyemedikleri durumlarda tedavinin zorlaştığını belirtirken, bunun en vahim sonuçlarından birinin travmanın tekrar etmesi olabileceğini açıkladı. Travma tedavisinde psikiyatristlerin rolünün altını çizen Dr. Herbert, hastanın kendisiyle yeniden bağ kurması ve tedavinin başarıyla sağlanmasındaki tek yolun, duyguyla empati yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Actavis Pazarlama ve Satış Müdürü Meral Dokur ise özellikle deprem gibi büyük afetler sonrası oluşabilecek ruhsal travmaların ancak bu konuda donanımlı psikiyatrislerin desteğiyle atlatılabileceğini belirtti.

Ntvmsnbc