Gençler Neden Dalgın?

Hastalıklar
İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, gençlerin özellikle sabahları uyuşuk ve aklı bir karış havada olmak için bilimsel bir bahaneleri olduğunu ortaya koydu. Araştırm...
EMOJİLE

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, gençlerin özellikle sabahları uyuşuk ve aklı bir karış havada olmak için bilimsel bir bahaneleri olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre 10 yaşından itibaren çocukların biyolojik saatleri değişmeye başlıyor ve beyinleri, sabahın erken saatlerinde doğru dürüst çalışmaz oluyor.

İngiltere’nin kuzeyindeki bir okul, bu araştırmaya dayanarak ergenlik çağındaki öğrencileri için derslerin başlangıç saatini iki saat ileriye aldı ve hakikaten de, performanslarının ciddi bir şekilde iyiye gittiğini gördü.

Araştırmayı yapan ekipten Profesör Russell Foster, gençlerin geç yatıp, geç uyanmaya biyolojik eğilimleri olduğunu söylüyor.

‘DÜŞÜNMEDEN HAREKETE GEÇME’

Buna göre gelişmekte olan ergen beyninde, müthiş bir "düşünmeden harekete geçme" özelliği var.

Beynin ön kısmındaki pekçok bağlantı, 20’li yaşlara yaklaşana dek tam olarak oluşmuyor. İşin ilginci, bunlar harekete geçmeden önce durup düşünmemizi, yaptığımız şeyin sonuçlarını düşünmemizi sağlayan bağlantılar. Bunlar ergenliğin son dönemlerine dek oluşmuyor.

Profesör Russell Foster’ın elindeki verilere göre, okul saatini sabahları yalnızca bir saat ileriye almak ve daha zor dersleri öğlene doğru kaydırmak, sınavda başarı sonuçlarının artırıyor, okuldan kaytarma ve depresyon vakaları da azalıyor.