Dişte Ozon tedavisi dönemi

Hastalıklar
Ozon, üç oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir.İki atomlu normal atmosferik oksijenin çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.Havadaki oksijenin güneşin UV ışınlarını veya elektrik akımların...
EMOJİLE

Ozon, üç oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir.İki atomlu normal atmosferik oksijenin çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.Havadaki oksijenin güneşin UV ışınlarını veya elektrik akımlarını emmesi ile oluşur. İnsanlığın bildiği en kuvvetli oksidandır.

Özellikleri ve etkisi nelerdir?
Medikal ozonun iyi bilinen baktericidal (bakteri öldürücü),fungicidal (mantar öldürücü) ve virostatic (virüs çoğalmasını önleyici) özelliği sebebiyle enfekte olmuş yaraların dezenfeksiyonunda ve ayrıca bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Ozon hangi tedavilerde kullanılıyor?
Ozon tedavisi ağızdaki yara iyileşmesini hızlandırır ve kolaylaştırır. Başlangıç aşamasındaki diş çürükleri tamir edilir, derin çürükleri mikroptan arındırır, kanal tedavisinde kanal içindeki enfeksiyonu giderir. Bakteri öldüücü etkisi sayesinde bölge steril hale geliyor. Böylece diş üzerindeki mineraller dişi yeniden güçlendiriyor, 4-12 haftada çürük tamamen iyileşiyor. Bu şekilde diş  bakterilere karşı dirençli oluyor. Ozon gazı, dişeti cerrahisinde de çok yararlı bir yöntem. Yeni geliştirilen teknikler sayesinde diş beyazlatmada bile ozondan yararlanmak mümkün. Cerrahi işlem sonrası ödem ve ağrının azaltılmasında çok etkili olmaktadır.

Ozon tedavisinin süresi ne kadar?
20-40 saniye ozon uygulandıktan sonra çürüğü oluşturan bakterilerin yüzde 99.9′u yok oluyor. Genellikle tek seans yapılıyor. Yan etkisinin olmaması, yöntemin en büyük avantajı.Bir başka keyifli yanı da ağzı yormadan, güvenli şekilde bakterilerin yok edilmesi. Ağrısız ve güvenilir bir metot olması bakımından her yaş grubuna uygulanabilir, özellikle çocuklar için önerilir. Ozon tedavisi yöntemiyle dişi oymaya ve anestezi vermeye gerek kalmıyor.

Aktifhaber