Yabancı Hasta Sayısı Yüzde 70 Arttı

Bilimsel Çalışmalar
Dünyagöz Hastaneler Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker, yaz aylarında lazer göz ameliyatı için gelen yabancı hasta sayısında yüzde 70 oran...
EMOJİLE

Dünyagöz Hastaneler Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker, yaz aylarında lazer göz ameliyatı için gelen yabancı hasta sayısında yüzde 70 oranında artış olduğunu belirtti.

Peker, Dünyagöz Hastaneler Grubu’ndan gönderilen yazılı açıklamada, yurtdışından gelen hastalara yönelik sağlık turizmi paketleriyle tedavi ve 5 yıldızlı otellerde tatil olanağı sunduklarını ifade ederek, vizelerin kalkmasının, Türkiye’ye sağlık turizmi açısından katkı sağladığını, Batı Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkas coğrafyasından hasta sayılarında artış olduğunu anlattı.

Yabancı hastaların en çok lazer amaçlı ameliyatlar için geldiğine işaret eden Peker, yaz aylarında lazer göz ameliyatı için gelen yabancı hasta sayısında yüzde 70 oranında artış olduğunu kaydetti.

Peker, sağlık turizmine ilişkin olarak da şu bilgileri verdi:

”Gelişmiş ülkeler de dahil birçok ülkede sağlık harcamaları artığı için devlet bazı ameliyatların maliyetini üstlenmiyor. Böyle olunca hasta kendi ülkesinde çok fazla para harcayarak olabileceği bir ameliyat yerine sağlık turizminde sağlam alt yapıyı oluşturmuş Türkiye gibi ülkelere yöneliyor. Fiyat, hizmet kalitesi, konfor ve doktor deneyimi burada hasta için çok önemli kriter. Türkiye bu kriterlere bakıldığında çok avantajlı durumda ve ciddi hasta çekiyor.”

EFEKAN COŞKUNSEVEN

Dünyagöz Etiler Hastanesi’nden Opr. Dr. Efekan Coşkunseven de, lazer ameliyatları konusunda, hastaların kafasında hala soru işaretleri bulunduğuna değinerek, lazerle göz tedavilerinin başarısı ve hastanın göz sağlığı açısından göz yapısının uygunluğunun büyük önem taşıdığını, hastaların göz yapısının detaylı tetkikleriyle lazere uyumluluğunun saptanması gerektiğini belirtti.

Coşkunseven, dünyada ve Türkiye’de lazerle göz tedavisinde birçok yöntem bulduğunu kaydederek, Türkiye’de çoğunlukla bıçaklı ve eski yöntemlerin kullanılmasının, ameliyat esnasında komplikasyon riskini artırdığına, bu yöntemlerin, ameliyat sonrasında hedeflenen göz numaralarına ulaşılamamasına ve gece görüşünde sorun yaşanmasına neden olabildiğine işaret etti.

Bıçaksız tedavi yöntemleri Intralase ve i-LASIK ile planlanan cerrahi sonuçlarda net başarı elde ettiklerini ifade eden Coşkunseven, 15 dakika süren ameliyat sonrası hastaların ağrısız ve bandajsız hastaneden ayrılıp, ertesi gün sosyal yaşamına geri dönebildiğini ve i-LASIK ile miyop ve hipermetropun yanı sıra astigmat tedavilerinde ”güvenilir” ve ”tamamen kişiye özel” tedavi sağlandığını belirtti.

Haber 7