Şeker Hastalarına Müjde

Bilimsel Çalışmalar
"Nöroliz" adı verilen yeni yöntem sayesinde hastalar el, ayak ya da bacak kaybından kurtuluyor. Türkiye’de her 100 kişiden 14’ü şeker hastası… Şeker hastalarının önemli bir...
EMOJİLE

"Nöroliz" adı verilen yeni yöntem sayesinde hastalar el, ayak ya da bacak kaybından kurtuluyor.

Türkiye’de her 100 kişiden 14’ü şeker hastası…

Şeker hastalarının önemli bir bölümü, sinir zedelenmesi nedeniyle bacak ve kollarını kaybedebiliyor .

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Klinik Şefi Doç. Dr. Birol Civelek, , "Dikkat etmezlerse yaralarla karşılaşabiliyorlar, hissizlik, uyuşma oluyor, önemsemiyorlar ama yaralar enfeksiyonlar olabiliyor, uzuv kaybı yaşanabiliyor. "

Şeker hastalarına "nörololiz" cerrahi yöntemi yeni bir umut oldu.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Uzmanı Opr. Dr. Ömer Taner, "7 senelik bir yara var orda ayağı takılıyor, yürüken çabuk yoruluyor, gece şiddetli ağrıları oluyor, uyuşuk ve ağrı kramplar oluyor günlük aktivitelerini engelliyor. " dedi.

Nöroliz tedavisinde, sinirilerin zedelendiği alanlar belirlenip müdahale ediliyor.

Ömer Faruk Taner, "En çok sinirlerin sıkıştığı anotomik alan buralar sinirler şişiyor, o kanallarda kendi kendini eziyor, siniri serbestleştirdiğimizde dolaşımını kazanıyor , his kaybı yok oluyor.Bizim yaptığımız his kaybını geri kazandırmak. " dedi.

Lokal anestezi ile 45 dakika süren ameliyatta, hastaya kalıcı bir tedavi sağlanıyor.

Taner, "Araştırmalar, yüzde 80 ila yüzde 90 oranında ameliyat sonrası yaşam boyu yara açılmadığını gösteriyor. " dedi.

Ankara’da henüz diyabetik yaralar için kullanılan "Nöroliz cerrahi yöntemi", dünyada ağır metal zehirlenmeleri ve huzursuz bacak sendromu tedavisinde de uygulanıyor.