Ölümcül Kan Artık Damarda Akmayacak

Bilimsel Çalışmalar
 Yeni geliştirilen bir tedavi; hareketsizlik, kalça kırığı ya da ameliyat nedeniyle kalpte veya damarlarda oluşabilecek pıhtılaşmayı önlerken kanama riskini de azaltıyor. Dünyada ölüm nedenleri a...
EMOJİLE

 Yeni geliştirilen bir tedavi; hareketsizlik, kalça kırığı ya da ameliyat nedeniyle kalpte veya damarlarda oluşabilecek pıhtılaşmayı önlerken kanama riskini de azaltıyor.

Dünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada sayılan pıhtı atmasının (akciğer embolisi) artık çaresi var. Amerikan Kalp Vakfı’nın Kasım 2011 kongresinde sunulan çalışma sonuçlarına göre, yeni geliştirilen bir ilaç kötü pıhtıyı önleyip, kanama riskini çok artırmadan etki ederek yeni seçenekler sunuyor. Böylece ölüm oranları da azalıyor.

Almanya’nın Levekusen kentinde düzenlenen toplantıda konuşan Bayer HealthCare Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişim Birimi Başkanı Kemal Malik, sadece AB’de yılda 500 bin, ABD’de 2 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olan hastalığın tedavisiyle ilgili yürüttükleri çalışmaları şöyle anlattı: Hastane ölümlerinin yaklaşık yüzde 10-17’sinin sebebi akciğer embolisi. İlacın kalp ve inmeyle ilgili etkilerinin klinik araştırmaları devam ediyor.

Alman bilim adamı Dr. Frank Misselwitz’e göre de pıhtılaşma vücudun yaraları iyileştirmesi için hayati bir süreç. Ancak bazı durumlarda pıhtı önleyici ilaçlara birçok hastalıkta ihtiyaç var.

DOZ AYARLAMASI YOK
Bayer HealthCare İlaç Kardiyovasküler Terapi Başkanı Dr. Misselwitz, ayakta ve yatan hastalara uygun olan ilacın şu özellikleri taşıdığına dikkat çekti:
–  İlk dozdan itibaren tedavi süresince kanama riskinde etkili.
–  Hasta genelinde doz ayarlaması
gerektirmiyor.
–  Sağlık giderlerini ve hasta zaman kaybını azaltıyor.
– İlk dozla başlayan kanama riskinin azalma etkisi tedavinin durdurulmasıyla ortadan kalkıyor.
– Diğer tıbbi tedaviler ve beslenmeyle birlikte zorluk çıkmadan kullanım sağlıyor.

10 yıla kalmadan hastalıklar çoğalacak
2020’DE tıbbi ihtiyacın kilit alanlarda artmaya devam edeceğini ve hastalıklardan ölümlerin giderek artacağını ifade eden Bayer HC Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Malik, ‘2020 yılında kalp damar hastalıklarında yoğunluk artacak. Onu kanser, bulaşıcı olmayan hastalıklar, KOAH ve astım ile diyabet takip edecek. Biz de yenilikçi tedavilerle ilgili çalışmalarımızı bu hastalıklar üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Kanserde önemli çalışmalar yürütüyoruz’ diye konuştu.

Kanser tedavisiyle göz gözü görecek
Göz hastalıklarıyla ilgili en çok bilinen hastalıklar katarakt ve glokom olarak bilinse de aynı derecede tehlikeli olan başka hastalıklar da var. Halk arasında sarı nokta olarak bilinen yaşa bağlı makula derejeneraeasyonu, merkezi retinal damar tıkanıklığı, diyabete bağlı ödem ve miyopik KNV gibi hastalıklar da tedavi edilmediğinde körlüğe varan sonuçlar yaratabiliyor. BHC Oftalmoloji Birimi Başkan Yardımcısı Habib Dable, kanser tümörlerinin yaygınlaşmasını önlemek için geliştirilen genel tedavi prensibini uygulayarak bu göz hastalıklarının tedavisi için bir ilaç geliştirdiklerini söyledi.

Akşam