Gripte Aspirin Kullanmayın!

Bilimsel Çalışmalar
Bahar ve kış aylarında yoğun olarak görülen grip, hapşırma, burun akıntısı, vücutta kırgınlık ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Gribin, nefes darlığına da neden olabildiğini belirten Atat...
EMOJİLE

Bahar ve kış aylarında yoğun olarak görülen grip, hapşırma, burun akıntısı, vücutta kırgınlık ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Gribin, nefes darlığına da neden olabildiğini belirten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Altaş, gribin bazı yıllar çok yaygın görüldüğünü, gribal enfeksiyonun yoğun olduğu dönemlerde ölümlerin de fazla olduğunu söyledi.

PROF. ALTAŞ: KESİNLİKLE ASPİRİN KULLANILMAMLI

Gribal enfeksiyonda aspirinin sıkça kullanıldığına değinen Altaş, ”Gribal enfeksiyonda aspirin, toplumsal bir alışkanlık olarak kullanılmaktadır. Ama bu alışkanlık, toplumun aydınlatılmasıyla birlikte giderek azaldı. Bu sevindirici bir durum” dedi.

Prof. Dr. Altaş, ”Aspirin, bildiğiniz gibi beyin iltihabına nadiren de olsa yol açmaktadır. Bundan dolayı gribal enfeksiyonda kesinlikle aspirin kullanılmamalıdır” diye konuştu.

ECZACI ODASI: ASPİRİN İDDİASI TARTIŞILMALI

13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanvekili Hakan Özcan da, aspirinin ateş düşürücü özelliğinden dolayı halk arasında gribal enfeksiyonlarda kullanıldığını belirterek, şöyle dedi: ”Aspirinin ateş düşürücü özelliği var. Hatta içerisinde aspirin bulunan, suda eritilerek içilen toz ürünler de mevcut. Çok yaygın olmasa da aspirin halk arasında ateş düşürücü özelliğinden dolayı gribal enfeksiyonlarda kullanılıyor. Ancak gribal enfeksiyonlar için sadece aspirin değil, başka ilaçlar da var. Bu tür durumlarda bu ilaçlardan da kullanılıyor. Gribal enfeksiyonda kullanılan aspirinin beyin iltihaplarına yol açtığı iddiasını doktorların tartışması gerekiyor.”

AA