Yeni Yüzyıl Üniversitesi üretken bir kadroya sahip

Röportaj
Zuhal Erkek’in röportajı Üniversite temsilcileriyle gerçekleştirdiğimiz yazı dizimize Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrenci temsilcisi Akın Terzioğlu ile devam ediyoruz. Yeni Yüzyıl Üniversitesi...
EMOJİLE

Zuhal Erkek’in röportajı

Üniversite temsilcileriyle gerçekleştirdiğimiz yazı dizimize Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrenci temsilcisi Akın Terzioğlu ile devam ediyoruz. Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin uzman bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Terzioğlu, üniversitenin son teknolojik araç ve gereçlerle donatıldığını; 10 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu birçok araştırma merkeziyle eğitim-öğretime devam etmekte olduklarını belirtti.

Üniversitenizi temsil eden bir öğrenci olarak size sormak istiyorum, bir öğrenci sizin üniversitenizi neden tercih etsin? Sizi diğer üniversitelerden farklı yapan şeyin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Birçok öğrenci üniversite okuma hayali ile gecesini gündüzüne katıp  yoğun bir çalışma temposuyla bu sınava hazırlanmakta. Hangi bölüm okusam  gibi sıkıntılı ama bir o kadar da tatlı olan dönem içerisinde; öğrencilere tavsiyelerim şunlardır ;
Üniversitede okuyacağınız bölümün akademik kadrosunu iyi araştırın.. 
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Akademik kadrosu başta ülkemiz olmak üzere dünyanın saygın üniversitelerinde öğretim görmüş, dersler vermiş, eserler yayımlamış, üniversitelerin çeşitli alanlarında başarılı çalışmalar ve görevlerle kendilerini kanıtlamış alanlarında deneyimli, uzman akademik kadroya sahiptir.

Seçeceğiniz bölümün, üniversitenin hangi kampüsünde olduğunu araştırın..
Çağın gereklerine cevap verebilmek için kısa denilebilecek bir sürede hızlı bir gelişim gösteren, son teknoloji ve araç gereçlerle donatılan üniversitemizin Topkapı kampüsünde 10 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu birçok araştırma merkeziyle eğitim-öğretime devam etmektedir.

Kampüsler üniversite öğrencileri için vazgeçilmez mekanlar… Üniversitenizin kampüsü sizin için neyi ifade ediyor? Neler yapıyorsunuz kampüste? Kampüsünüzü bize anlatır mısınız?

Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edecek olan arkadaşlara şimdilik büyük bir kampüs vaat etmiyoruz. Fakat önümüzdeki yıllar içerisinde üniversite kampüsü genişletilme çalışmaları düşünülmekte veya farklı bir alana yeni kampüs yapma projesi var.

Şuan kullandığımız kampüs içerinde; arkadaşlarımız ders aralarında rahat bir şekilde oturup sohbet edebileceği kafelerimiz mevcut.

Üniversitenizin akademik ortamı nasıl sizce? Üniversite hocalarınızı, kaynaklarınızı ve bilgiye ulaşım imkânlarınızı yeterli buluyor musunuz?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi alanında deneyimli, üretken bir akademik kadrosuna sahip. Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci aklına takıldığı bir soruyu dekan hocalarımıza veya rektörümüze  çok rahat sorabilmekte.

Okulunuzda enleri sormak istiyorum. Size göre en iyi bölüm, en iyi hoca ve en aktif kulüp hangisi?

Tüm bölümlerin birbirinden kaliteli eğitim kadrosu bulunmakta. Ayrıca  üniversitemiz Alman Hastanesi ve İtalyan Hastanesi gibi özellikli ve tarihi misyonu olan hastanelere ve bütününde Universal Sağlık Grubuna bağlıdır. Bu yüzden üniversitemizde en iyisi olarak nitelendirdiklerim tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık fakültesindeki bölümlerdir.
En iyi Hocamız:
Kişisel Olarak benim düşüncem Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Yaşar Hacısalihoğlu.
En iyi kulüp:
Tüm kulüplerimiz aktif her bir öğrenci ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Benim şu kulüp en iyidir demem diğer kulüplere haksızlık olur.

Üniversite dışında neler yapıyorsunuz? Yaşadığınız şehrin sosyal imkanlarını bize anlatır mısınız?

Üniversite dışında Türkiye Gençlik,  Türkiye Öğrenci Konseyi, İBB ve birkaç tane STK ile çalışmalarımı yürütmekteyim. İstanbul’da yaşamaktayım ülkemin en güzel yerinde doğup büyüyüp okuduğum için şanslıyım.

Öğrenciler ortak bir proje ya da sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirebiliyor mu? Bu anlamda üniversitenizdeki kulüp faaliyetlerinizden de kısaca bahsedebilir misiniz?

Üniversitemizde en çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren kulüp T-genç kulübü. Bu kulübümüzün amacı  yardıma muhtaç insanlara yardım toplamak bir değer katmak, onları sevindirebilmek.

Türkiye’de yaşanan demokratikleşme ve barış süreciyle ilgili neler düşünüyorsunuz?
Ülkemizdeki demokratikleşme ve barış sürecinin kıymetini en iyi, bu işin dertlisi olanlar, yüreği yananlar, ocağına ateş düşenler bilir. Bu süreç acıların tedavisi, ölümlerin son bulması, akan kanın durması noktasında son derece önemli bir adımdır. Siyasi görüşler, ideolojiler, diller, inançlar, mezhepler, yaşam tarzları farklı olabilir… Sorunlar, sıkıntılar, kaygılar, çözüm önerileri de farklı olabilir… Ama ortak olan bir şey var. Bizler aynı geminin içindeyiz; aynı istikamete, aynı limana ve aynı büyük Türkiye hedefine doğru gidiyoruz. Silahı, şiddeti, sıkılı yumrukları, vandallığı, hakareti elimizin tersiyle itmeli; konuşarak, her sorunumuzu çözmeliyiz.

Son olarak nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyorsunuz? “Gelecek Türkiye” hayalinizi bize anlatır mısınız?

Eskisi gibi bir tas çorbanın komşusuz içilmediği, bir lokma ekmeğin, komşusuz boğazdan geçmediği; bayramlarda dargınların barışıp, gönüllerin alındığı yaz tatilini heyecanla beklendiği insanları istiyorum.. Herkesin istediği dili konuşacağı,  istediği yeri ibadethane olarak seçeceği,  kimsenin görüşünü korkmadan ifade edeceği; Kürt, Türkmen, Alevi, Sunni ayrımı olmadan. Zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, Türkiye hayal ediyorum. 

ON5YİRMİ5