Türkiye Kitap Fuarı’nda En Çok İlgi Gören Kitaplar

Ramazan Etkinlikleri
Abdullah Güner’in haberi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen ‘32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’ 4 Ağustos’a kadar Beyazıt Meydanı’nda...
EMOJİLE

Abdullah Güner’in haberi

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen ‘32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’ 4 Ağustos’a kadar Beyazıt Meydanı’nda devam ediyor.

200 yayınevi ve yazarın bir araya geldiği fuarın ilk haftası durgun geçerken ikinci haftada Beyazıt Ramazan Sohbetleri ve yazarların imza etkinlikleri ile daha da hareketli geçiyor. Yayınevi temsilcileri fuarın Beyazıt’ta yapılmasının okuyucu açısından zor olduğunu herkesin Sultanahmet’te olmasından dolayı da fuara gelmek isteyen okuyucuların fuara ulaşamadıklarını söylüyorlar.  Fuarda dikkat çeken bir diğer şey ise; Türkiye’nin en büyük kitap fuarlarından biri olan ‘32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’na Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, Kültür Bakanlığı Yayınları, Türk Dil Kurumu Yayınları gibi resmi kurumların yayınlarının bu fuarda olmamasıydı.

Fuardaki yayınevi temsilcilerine “32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda En Çok İlgi Gören Kitaplar”ının hangileri olduğunu sorduk.

 

32. TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI’NDA EN ÇOK İLGİ GÖREN KİTAPLAR

Pınar Yayınları – Selimhan Gündoğdu

En çok Abdullah Yıldız Hocanın kitapları ilgi görüyor. “Namaz”, “Dua” ve “On iki Emir: İsra Suresi Işığında Kur’ân Edebi” kitaplarını sıralayabilirim. Celaleddin Vatandaş’ın kitaplarının ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. “Hz. Muhammed (s)’in Hayatı, Tevhid Ve Toplum, Kur’an ve Hayat, Vahiyden Kültüre” kitapları… Adem Özköse’nin “Ümmet Coğrafyası” kitabı çıktı.

 

Ötüken Neşriyat – Samet Ocaktan

Nihal Atsız’ın “Bozkurtlar”, Hüseyin Nihal Atsız’ın “Ruh Adam”, Mehmet Niyazi’nin “Çanakkale Mahşeri”, “Ah Yemen Ah”, Ahmet Turan Alkan’ın kitapları, Şefik Can tercümesi ile Mesnevi ile Peyami Safa’nın eserleri çok satılan eserler arasında.

Timaş Yayınları – Yavuz Selim Küçük

Timaş Yayın Grubu olarak yaklaşık 7 farklı yayınevimiz var.

Sufi Kitap: Hüseyin Kutlu’nun “Efe Hazretleri/ Alvar İmamı Muhammed Lutfi Efendi” kitabı, M. Fatih Çıtlak’ın “40 Mektup”, Muhammed İkbal’in “İslam’da Dini Düşüncenin Yeniden Teşekkülü”, “İmâm-ı Rabbâni Risaleleri”, Mehmet Şekur’un “Su Üstüne Yazı Yazmak” kitabı ve “Hikem-i Ataiyye Şerhi”.

Tarih: “İlber Ortaylı Seyahatnamesi”, “Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı (1923-2023)” İlber Ortaylı, İsmail Küçükkaya’nın “Satılık İmparatorluk”, “Kızıl Pençe”, “II. Abdülhamit’in Kurtlarla Dansı I ve II”, Kemal Karpat’ın “Kısa Türkiye Tarihi”, “İslam’ın Siyasallaşması”, “Tarihi Değiştiren Liderler”. Yine Talha Uğurluel’in yeni çıkan “Kanuni” kitabı. “Osmanlı Askerî Tarihi / Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri 1792-1918” Gültekin Yıldız. Mehmet Nafi Artemel’in “Kaldırım Mühendisi” kitabı.

Roman: Romanların hepsinin çok sattığını söyleyebiliriz. Nazan Bekiroğlu’nun ve Oktay Tiryakioğlu’nun romanları çok satıyor.

Düşünce-Siyaset: Deniz Ülke Arıboğan’ın “Büyük Resmi Görmek”, Yıldıray Oğur’un “Cumhuriyet’in Beyaz Mağdurları”, Şamil Tayyar’ın “Beşinci Darbe” kitapları ve Bülent Keneş’in “İran Siyasetinin İç Yüzü” düşünce-siyaset serisinde çok satan kitaplarımız arasında.

Yine Kemal Sayar’ın yeni çıkan kitabı “Merhamet” ve eski kitapları çok satılan kitaplar arasında…

Çocuk: 365 Gün Sevgili Peygamberim, 365 Günde Peygamberimin Arkadaşları, Sevgili Kur’an’ımdan Öyküler, Allah Beni Seviyor, Hadisleri Öğreniyorum, Dinimi Öğreniyorum serisi.

Büyük Doğu Yayınları – Tugay Kaban

En çok satan kitabımız “Çile”. Ondan sonra da ikinci en çok satılan kitabımız, şair üslubuyla Peygamberimiz(sav)’in hayatını anlattığı eseri “Çöle İnen Nur” geliyor. Üçüncü olarak da kendi hayatını otobiyografik olarak anlattığı eseri “O ve Ben” geliyor.

 

Kubbealtı Yayınları – Mustafa Gündüz

Yılmaz Öztuna’nın “2. Abdülhamid Zamanı ve Şahsiyeti”nde kampanya yaptık. Kenan Rıfai Hazretleri’nin “Mesnevi Şerifi” ve “Sohbetleri” gidiyor. Onun dışında “Misalli Türkçe Sözlüğü”nü % 40 indirimle 200 TL’den 110 TL’ye okuyucuya sunuyoruz. O da şu an ilgi görüyor. Onun dışında Samiha Ayverdi Külliyatı iyi gidiyor. “Boğaziçi’nde Tarih, İstanbul Geceleri, İbrahim Efendi Konağı” gibi eserleri gidiyor. Nihat Sami Banarlı’nın “Türkçenin Sırları”, Ahmet Yüksel Özemre’nin kaleme aldığı “Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı” ilgi gören kitaplarımız.

Beyan Yayınları – Mehmet Tevfik Ekiz

Cahit Zarifoğlu ile İhsan Süreyya Sırma Hocanın kitaplarını birlikte söylememiz lazım. Cahit Zarifoğlu’nun “Şiirler, Yaşamak, Bir Değirmendir Bu Dünya” kitapları ön planda. İhsan S. Sırma Hocanın kitaplarından ise “Haçlı Seferleri, Peygamberler Tarihi” yeni eserler olması itibariyle ön planda. Üçüncü kitap olarak da “Ah Endülüs”ten bahsetmek gerekebilir.

Bu sene Hamidullah Hocanın kitaplarında farklı bir durum ortaya çıktı. Muhammed Hamidullah Hocanın eserlerini birçok okuyucumuz takım halinde, seri halinde alıyorlar ama “İslam Peygamberi”nin tabii ki yeri çok farklı. “İslam Peygamberi” ilgi gören kitaplarımız arasında…

 

İnsan Yayınları – Yunus İpek

Martin Lings’in yazdığı “HZ. Muhammed (sav) Hayatı” kitabı -30 yıldır basıyoruz bu kitabı- çok satıyor. Onun dışında İbn-i Arabi kitapları ve yeni çıkan kitaplar ilgi gören kitaplarımız arasında…

 

Mavi Ağaç– Profil Yayıncılık  – Uğur Ceylan

Bizim yayınevimizden kitabı çıkan Tarık Tufan’ın ve İbrahim Paşalı’nın yeni çıkan kitapları çok ilgi görüyor. Bunun yanında İbrahim Tenekeci ve Fatma Barbarasoğlu’nu da anmalıyız.

Nesil Yayınları – Ahmet Kürşat Aksu

En çok ilgi gören kitaplarımız anne ve çocuk kitaplarımız. Risale-i Nur Külliyatı, Cevşenler yine yoğun satılıyor. Kur’an’ı Kerim satışlarımız da oldukça iyi gidiyor. İsim verecek olursak Pedagog Adem Güneş’in kitapları, Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu’nun kitapları, Halit Ertuğrul’un kitapları yoğun ilgi gören kitaplar arasında…

 

Kaynak Yayınları – Fikret Tekin

Peygamberimizle ilgili kitapları çok satıyoruz. Dua kitapları çok iyi gidiyor. Fetullah Gülen Hocaefendi’nin “Yenilenme Cehdi, Yaşatma İdeali” çok iyi gidiyor. “Sahihi Müslim” güzel gidiyor yine.
 

Çağrı Yayınları – Mehmet Akif Kurt

İbn-i Kesir’in “Ölüm Ötesi Tarih”i, Mehmet Keskin’in “Dört Mezhebe Göre İslam Tarihi”, Kur’an’ı Kerim Sözleri Bulma Kılavuzu, Osmanlıca-Türkçe Safahat, yabancı dilde yayınlanan Kur’an’lar ve Osmanlıca kitaplar en çok satılanlar arasında.
 

Adım-Düşün Yayınları – Ahmet Oruç

Mustafa İslamoğlu’nun kitapları, Ali Şeriati’nin kitapları ve 3 ciltlik Mesnevi… Emine Şenlikoğlu’nun kitapları yine hareketli…

On5yirmi5