Üst akla cevap: Nato Üslerini kapatmak

Yazarlar
Prof. Dr. Burhanettin Can’ın Milli gazetedeki ” Kadife darbeden askeri darbeye 7 -Üst Akıl ABD-NATO’ya Verilecek En Güzel Cevap: ABD ve NATO Üslerini Kapamak” başlıklı yazısı.. Giriş...
EMOJİLE

Prof. Dr. Burhanettin Can’ın Milli gazetedeki ” Kadife darbeden askeri darbeye 7 -Üst Akıl ABD-NATO’ya Verilecek En Güzel Cevap: ABD ve NATO Üslerini Kapamak” başlıklı yazısı..

Giriş

Geçen yazılarda, 15 Temmuz 2016 İhanet Hareketinin dış beyin takımından Siyonizm ve iç beyin takımından Masonluk, konumuzla ilgili boyutları ile ele alınıp incelenmişti.

Burada, 15 Temmuz 2016 İhanet Hareketinde ABD ve NATO’nun rolü ele alınacaktır.

“15 Temmuz 2016 Askeri Darbe Girişimin Arkasında ABD-NATO Var”

 Darbe Girişimi sonrası, 16 Temmuz 2016 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz İhanet Hareketiyle ilgili çok cesur bir açılama yaparak darbenin arkasında ABD’nin olduğunu söylemiştir:

“Bunları toprağa girdikten sonra söyleyecek değiliz. Darbe başarılmış olsa idi bugün ölmüş olacaktık. Ölmüş olduğumuzu varsayarak söylüyorum ve bas bas bağırıyorum. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır… Bu çapulcu çetesi, uçakları kaldırma cesaretini kimden almıştır Son 1 ayda bir buçuk ayda kim darbe söylentilerini ortaya koymuş Bunların tesadüf olduğunu kimse bize söylemesin. Bu darbenin arkasında neyin ne olduğunu biliyoruz…”. (1)

Bakan Soylu’nun yaptığı bu açıklamaya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry; «Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde ABD’nin rolü olduğu yönündeki iddialar ve üstü kapalı açıklamalar tamamen yanlıştır ve ikili ilişkilere zarar vericidir.» (2) şeklinde bir cevap vermiştir. Kerry’nin bu açıklamasına Soylu, “ABD ‘Darbeye destek ithamı ilişkilerimize zarar verir.’ demiş. İlgililerine ricam, ‘Darbe olsaydı ilişkilerimiz ne olacaktı’ diye soruversinler. Kerry, darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde, “Umarım barış bir an önce sağlanır.’ dedi. Darbecilerin ismi ‘Yurtta Sulh Konseyi’ idi. İlgililerine.” (3) diyerek cevap vermiş ve geri adım atmamıştır.

1 Ağustos 2016’da Eski Genelkurmay Başkanı Org İlker Başbuğ, “darbe girişiminin ardında CIA’nın olduğuna inandığını” söylemiştir (4). Başbakan Binalı Yıldırım, isim vermeden Amerika’yı Türkiye’ye karşı bir savaşın içinde olmakla suçlamıştır:

«Fettullah Gülen, bir terör örgütünün başı olduğunu bildiğimiz birisidir. Hele dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın, bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye›ye dost değildir, Türkiye›ye karşı ciddi bir savaşın içindedir.»(5)

Darbe Planları NATO Üslerinde Hazırlanmıştır.     

ABD’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğuna dair çok önemli bir delil, darbe planlarının, önce NATO’un Afganistan ve Kosova üslerinde hazırlanmış; sonra da, Adana İncirlik üssünde planlara son şeklinin verilmiş olmasıdır. Bu amaçla darbeci komutanlardan “39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgenaral Hasan Polat, darbe öncesinde İncirlik Hava Üssü›nde Amerikalılarla 12 kez buluşmuştur.» (6)

Darbe girişimi, ABD›li ISAF komutanı John F. Campel tarafından «İncirlik üssünden yönetilmiştir; Üsse paralar Nijerya bankası (UBA Bank) kanalıyla CIA ekibince ulaştırılmıştır”. Campell, darbe girişiminden önce iki kez Türkiye’ye gelmiş, Erzurum ve Adana’daki üslerde gizli görüşmeler yapmış ve orada ordudan tasfiye edileceklerin listelerini hazırlatmıştır(7):

“2015 yılının ikinci yarısından itibaren FETÖ lideri Fetullah Gülen’e bağlı subayların desteği ile İncirlik’te oluşturulan tetkik merkezinde, emrinde asker olan tüm birimlerin haritası çıkarıldı ve tek tek eğilimleri, kişilikleri, kökenleri konusunda ‘istişareler’ yapıldı. En küçük bir karakol komutanından başlanarak tüm birimler üzerinde çalışma yürütüldü. Karakol, birlik, bölük, alay, tugay, tümen, kolordu ve ordu içerisinde emrinde asker bulunduran ve asker üzerinde aktif etkisi olan komuta kademesinde görevli isimler yakın markaja alındı» (7).

NATO Üslerinden Darbecilere Lojistik Destek Verilmiştir

NATO İncirlik üssü, sadece darbe planlarının yapılması için kullanılmamış; aynı zamanda darbe gecesi, darbecilere lojistik destek de sağlamıştır. 30 Temmuz 2016’da, basında, İncirlik›ten kalkan uçakların radar kayıtları yayınlanmıştır (8,9):

«Kayıtlara göre 15 Temmuz›da ikisi gece yarısından önce biri sabaha karşı havalanan 3 tanker uçağı Ankara ve İstanbul üzerinde darbecilerin savaş uçaklarına yakıt ikmali yaparak İncirlik›e döndü. Kayıtlara göre 3 tanker uçağı, F-16›lara 20›den fazla yakıt ikmali yaptı. Darbeci General Van›ın, Türkiye›de sadece Adana›daki İncirlik Hava Üssü›nde bulunan 7 tanker uçağından 4›ünü hazırlattığı belirlendi.»

İncirlik üssünün bu şekilde kullanılmış olması üzerine, İncirlik Hava Üssü›nün elektrik enerjisi kesilmiş, giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır (10).

Darbe Öncesi ve Gecesinde CIA Ajanları Türkiye’de

ABD’nin, darbe girişiminin beyin takımından olduğunun en önemli göstergelerinden biri de, CIA ajanlarının Türkiye’de cirit atması ve süreçte bizzat rol almış olmalarıdır (11). CIA ajanlarından Henry Barkey ve eski CIA Türkiye istasyon Şefi Graham Fuller, darbe öncesinde, Türkiye’ye gelip gizli toplantılar yapmışlardır (12). AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, «Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Muhtemeldir ki Yunanistan›a helikopterle giden 8 asker Fuller›i kaçırdı» (13) şeklinde bir açıklama yapmıştır. Yarbay Murat Bolat›ın itiraflarından anlaşıldığı kadarıyla «Cuntacıların suikast timine, Erdoğan’ın konum bilgileri, Amerikalılar tarafından verilmiştir” (14).

Türkiye’nin “Stratejik Ortağı”(!), “Dostu”(!) ve “Model Ortağı”(!) ABD ve Ortaklarını Darbecilere Sahip Çıkması

Darbe ile ilişkisi olmadığını ileri süren ABD ve ortakları, nedense tutuklanan darbecilere sahip çıkmakta bir mahsur görmemektedir ve acele etmektedirler. 29 Temmuz 2016 günü, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel›in açıklamaları, ABD’nin Darbenin arkasında durduğunun itirafı olarak değerlendirilmelidir(15):

“Clapper :“… Bizim bazı muhataplarımız, ya tasfiye edildi ya da tutuklandılar.”

“Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel: “Darbe girişiminin ardından ABD ordusunun Türk ordusundaki birçok yakın müttefiki hapse konmuştur.”

“İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström: Türkiye’deki gelişmeler ciddi, endişe verici ve kabul edilemez. Uluslararası anlaşmalar ve insan haklarına saygı gösterilmeli. En azından AB açısından Türkiye’nin üyelik başvurusunu nasıl değerlendireceğimiz açısından. Bu nedenle Türkiye’deki gelişmeleri protesto etmeli ve ülke üzerindeki baskıyı arttırmalıyız.” (16).

Türkiye’deki NATO Üsleri

Türkiye, NATO’ya girdiği günden beri sahip olduğu jeo-stratejik, jeo-politik, jeo-ekonomik ve jeo-kültürel öneminden dolayı, ABD-NATO tarafından vazgeçilmez bir ülke olmuştur. ABD ve NATO’nun Türkiye’de sürekli üsleri olmuş ve her fırsatta da üslerin ülkenin her tarafına yayılması için Türkiye’ye baskı uygulamıştır. Medyaya yansıdığı şekliyle Türkiye’yi bir örümcek ağı gibi saran NATO üsleri, aşağıda verilmiştir (17-21):

Şekil 1: 9 Aralık 2012 Türkiye’de ABD ve NATO üsleri(17,18)

1-Adana – İncirlik Üssü, 2-İncirlik Hava Üssü, 3-Malatya – Kürecik, 4-İzmir – Çiğli, 5- Afyonkarahisar, 6- Şile Üssü, 7- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı,

8- Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, 9- Muğla Aksaz Deniz Üssü, 10- Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri (CAOC6);

11-Ankara, Karamürsel, Sinop, Hakkari, Hatay, Erzurum Kargapazarı dinleme üsleri, 12-Ankara Cevizlibağ, Elmadağ, İstanbul, İzmir dinleme ve harekat merkez üsleri, 13-Adana-Hatay Toroslar CIA, Gladio eğitim üssü, 14-Tekirdağ Çorlu Havaalanı; Lojistik destek üssü, 15-Gaziantep-Batman Havaalanı; Lojistik destek amaçlı havaalanları. Heronların üssü, 16-Sabiha Gökçen Havaalanı; Lojistik destek havaalanı, 17-Mersin Taşucu Limanı; Limanda liman ve helikopter pisti,

18-İskenderun Limanı (konteynır alanı), 19-Diyarbakır Hava üssü, (NATO askeri var) , 20-Şırnak-Silopi Lojistik depolama yeri, 21-Mardin( İncirlik Üssü’ne ve İskenderun’a gelen ABD asker ve teçhizatları için geçiş yeri), 22-Şanlıurfa yakıt ikmal üssü.

Şimdi “Türkiye Aynı Zamanda bir NATO Toprağı”mi(!!!)

Bugün Başbakan Erdoğan’ın, Kasım 2012’de D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan’ın başkenti İslamabad’da “NATO’dan talep edilen füzelerin yerleştirileceği yere ve sayısına ilişkin soru üzerine” yaptığı aşağıdaki açıklama üzerinde tekrar düşünülmesi gerekmektedir:

“… Atılan adım şudur; şu anda bizim topraklarımız aynı zamanda 4. maddeye göre NATO’nun da topraklarıdır. … Sayısal olarak ne kadar buraya NATO asker gönderir veya güvenlik elemanı gönderir bunu şu anda bilmemiz zaten mümkün değil, önemli değil. Bunun için NATO’nun şu anda bir uygulaması olacağı için de TBMM’den de herhangi bir izne gerek kalmayacaktır’’(22).

Dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı, yukarıdaki kanaatlerini bugün aynen muhafaza etmekte midir Eğer etmiyorsa, NATO’nun bu ihanetinden sonra NATO üslerinin kapatılması için gerekli girişimi başlatmalıdır.

Kendi savunmasını başkasının himmetine bağlayan bir ülke bağımsız değildir.

Sonuç: NATO Üslerinin Kapatılması ve Gönüllü Kuruluşların Sorumlulukları

İslam, 1995 yılında, NATO tarafından “düşman ve tehdit” olarak ilan edilmiştir. 2003 yılından itibaren her fırsatta NATO, Büyük Ortadoğu’da konuşlanmaya çalışmaktadır. NATO’da yapılan tüm değişikliklerle, ABD, NATO aracılığıyla İslam coğrafyasını parçalayıp işgal etmek istemektedir. 15 Temmuz İhanet Hareketinde NATO’nun üstlendiği röle, bu açıdan bakılmalıdır. İslam Coğrafyasında kaos çıkarmak amacıyla PKK-PYD-İŞİD, ABD-AB-NATO-İsrail-İngiltere koruması altında büyütülüp, bölgenin başına bela ettirilmişlerdir. NATO Genel Sekreteri, Stoltenberg’ın (08.12.2015) konuşması bu açıdan değerlendirilmelidir:

“Suriye’deki çatışma, Batı ve İslam dünyası arasındaki bir savaş değil, radikalizm ve terörizme karşı savaştır. Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz. Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD’nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var.

Ön planda olan şey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay değil ama tek seçenek bu.”(23)

Yaşadığımız olaylar, Türkiye’deki siyasi iktidarların, Küresel güçlerin çok yoğun baskı altında olduğunu ortaya koymaktadır. O nedenle Uluslararası ilişkiler ile ilgili alınacak tüm kararların TBMM’den geçmesi gerekmektedir.

15 Temmuz Askeri darbe girişiminden gerekli ders alınmalı, bu zalimler topluluğuna karşı halk teşkilatlandırılmalıdır. 15 Temmuz 2016 gecesi halkın direnişinin ne büyük bir güç olduğu görülmüştür. Gönüllü Kuruluşlar Darbe Gecesi ve sonrasında bu sorumluluğu gereğince yerine getirmişlerdir.

Tüm gönüllü kuruluşların, NATO, Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya ve Çin’in bölgeyi terk etmesi için hem toplumsal şuuru hem de ümmet şuurunu harekete geçirmesi lazımdır. Bu bağlamda AGD’nin Adana İncirlik üssü ile ilgili yaptığı eylem çok anlamlı ve önemlidir:

“AGD Genel Başkanı Salih Turhan: “İncirlik Üssü ifsadın fitnenin merkez üssüdür.”

AGD Adana Şubesi Başkanı Abdülaziz Kıranşal: “Eğer bir daha bizim kardeşlerimize karşı, memleketimize karşı, milletimize karşı, böyle hain bir girişimde bulunursanız, Allah’ımız şahid olsun ki, İncirlik›te taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayız.» (24)

Allah razı olsun

Türkiye Toprakları üzerinde, yabancı güçlerin üslerinin bulunması, en ciddi tehlikedir.

Öyleyse;

NATO üsleri kapansın,

Yabancı tüm güçler bölgeyi terk etsin,

Siyonizm’e karşı kesin ve kararlı bir mücadele verilsin,

AB’ye girmekten vazgeçilsin; AB uyum yasaları kapsamında yapılan tüm değişiklikler, gözden geçirilsin,

Tüm ikili anlaşmalar gözden geçirilsin.

Henüz Vakit Varken! Yarın Çok Geç Olabilir!

Kaynaklar

1- https://www.youtube.com/watchv=_AL9hQPSpJk; BBCTürkçe, 17.07.2016.

2-http://www.milliyet.com.tr/abd-darbe-ithami-iliskilere-zarar-dunya-2279421/

3-http://www.yenisafak.com/gundem/darbe-girisiminin-arkasinda-abd-var-2495442

4- https://www.youtube.com/watchv=zCFwGNff2Ys

5- http://www.aksam.com.tr/siyaset/basbakan-binali-yildirim-aciklama-yapiyor/haber-533653

6- http://www.gazetevatan.com/incirlik-te-abd-lilerle-12-sir-toplanti-967820-gundem/

7-http://www.yenisafak.com/dunya/kalkismayi-yoneten-abdli-komutan-2499022

8- http://www.hurriyet.com.tr/iste-darbe-girisiminin-perde-arkasi-40149376

9-http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/30/incirlik-ussunden-kalkan-tanker-ucaklarinin-radar-kaydi-ortaya-cikti

10-http://t24.com.tr/haber/nn-international-incirlik-hava-ussu-turk-yetkililer-tarafindan-giris-cikislara-kapatildi,350326

11-http://www.aksam.com.tr/guncel/cia-ile-buyukadada-darbe-karari/haber-535649; http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/26/o-gece-bu-otelde-cia-mesaideydi

12-http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/23/15-temmuz-sabahi-abdli-o-isim-turkiyeye-gelmis

13-http://islamianaliz.com/haber/ak-partili-vekil-o-helikopterde-fuller-vardi-40799

14- Gültekin, M., Maşayı Tutan El: ABD Öncesi ve Sonrasıyla 15 Temmuz, 2016-Ağustos, www.islamianaliz.com.

15- http://www.hurriyet.com.tr/abdden-cok-onemli-aciklama-40174899; http://www.cnnturk.com/turkiye/abdli-komutandan-turkiyedeki-darbeyle-ilgili-aciklama

16- http://www.milliyet.com.tr/-turkiye-uzerindeki-baskiyi-dunya-2287054/

17- Yılmaz, A, – Turk North America; Raporun İngilizce aslı: http://www.washingtoninstitute.org/uploads/Documents/pubs/PolicyNote12.pdf;

18- Türkiye’de Kaç Tane NATO Üssü Var Dünya, 21.09.2015

19- Milli Gazete’nin 21 Eylül 2015

20- http://www.hurriyet.com.tr/planet/19368830.asp;

21-blog.milliyet.com.tr/natoturk-ve-nato-nun-turkiyedeki-usleri/Blog/…;

22- Anadolu ajansı 22.11.2012; http://aa.com.tr/tr/politika/tsk-karar-verecek/306568

23- Milliyet 08.12.2015; http://www.milliyet.com.tr/nato-hiristiyanlar-kulubu-mu-oldu-/dunya/detay/2159978/default.htm 24- 29 Temmuz 2016, Milli Gazete

Üst Akıl ABD-NATO’ya Verilecek En Güzel Cevap: ABD ve NATO Üslerini Kapamak

Giriş

Geçen yazılarda, 15 Temmuz 2016 İhanet Hareketinin dış beyin takımından Siyonizm ve iç beyin takımından Masonluk, konumuzla ilgili boyutları ile ele alınıp incelenmişti.

Burada, 15 Temmuz 2016 İhanet Hareketinde ABD ve NATO’nun rolü ele alınacaktır.

“15 Temmuz 2016 Askeri Darbe Girişimin Arkasında ABD-NATO Var”

 Darbe Girişimi sonrası, 16 Temmuz 2016 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz İhanet Hareketiyle ilgili çok cesur bir açılama yaparak darbenin arkasında ABD’nin olduğunu söylemiştir:

“Bunları toprağa girdikten sonra söyleyecek değiliz. Darbe başarılmış olsa idi bugün ölmüş olacaktık. Ölmüş olduğumuzu varsayarak söylüyorum ve bas bas bağırıyorum. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır… Bu çapulcu çetesi, uçakları kaldırma cesaretini kimden almıştır Son 1 ayda bir buçuk ayda kim darbe söylentilerini ortaya koymuş Bunların tesadüf olduğunu kimse bize söylemesin. Bu darbenin arkasında neyin ne olduğunu biliyoruz…”. (1)

Bakan Soylu’nun yaptığı bu açıklamaya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry; «Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde ABD’nin rolü olduğu yönündeki iddialar ve üstü kapalı açıklamalar tamamen yanlıştır ve ikili ilişkilere zarar vericidir.» (2) şeklinde bir cevap vermiştir. Kerry’nin bu açıklamasına Soylu, “ABD ‘Darbeye destek ithamı ilişkilerimize zarar verir.’ demiş. İlgililerine ricam, ‘Darbe olsaydı ilişkilerimiz ne olacaktı’ diye soruversinler. Kerry, darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde, “Umarım barış bir an önce sağlanır.’ dedi. Darbecilerin ismi ‘Yurtta Sulh Konseyi’ idi. İlgililerine.” (3) diyerek cevap vermiş ve geri adım atmamıştır.

1 Ağustos 2016’da Eski Genelkurmay Başkanı Org İlker Başbuğ, “darbe girişiminin ardında CIA’nın olduğuna inandığını” söylemiştir (4). Başbakan Binalı Yıldırım, isim vermeden Amerika’yı Türkiye’ye karşı bir savaşın içinde olmakla suçlamıştır:

«Fettullah Gülen, bir terör örgütünün başı olduğunu bildiğimiz birisidir. Hele dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın, bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye›ye dost değildir, Türkiye›ye karşı ciddi bir savaşın içindedir.»(5)

Darbe Planları NATO Üslerinde Hazırlanmıştır.     

ABD’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğuna dair çok önemli bir delil, darbe planlarının, önce NATO’un Afganistan ve Kosova üslerinde hazırlanmış; sonra da, Adana İncirlik üssünde planlara son şeklinin verilmiş olmasıdır. Bu amaçla darbeci komutanlardan “39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgenaral Hasan Polat, darbe öncesinde İncirlik Hava Üssü›nde Amerikalılarla 12 kez buluşmuştur.» (6)

Darbe girişimi, ABD›li ISAF komutanı John F. Campel tarafından «İncirlik üssünden yönetilmiştir; Üsse paralar Nijerya bankası (UBA Bank) kanalıyla CIA ekibince ulaştırılmıştır”. Campell, darbe girişiminden önce iki kez Türkiye’ye gelmiş, Erzurum ve Adana’daki üslerde gizli görüşmeler yapmış ve orada ordudan tasfiye edileceklerin listelerini hazırlatmıştır(7):

“2015 yılının ikinci yarısından itibaren FETÖ lideri Fetullah Gülen’e bağlı subayların desteği ile İncirlik’te oluşturulan tetkik merkezinde, emrinde asker olan tüm birimlerin haritası çıkarıldı ve tek tek eğilimleri, kişilikleri, kökenleri konusunda ‘istişareler’ yapıldı. En küçük bir karakol komutanından başlanarak tüm birimler üzerinde çalışma yürütüldü. Karakol, birlik, bölük, alay, tugay, tümen, kolordu ve ordu içerisinde emrinde asker bulunduran ve asker üzerinde aktif etkisi olan komuta kademesinde görevli isimler yakın markaja alındı» (7).

NATO Üslerinden Darbecilere Lojistik Destek Verilmiştir

NATO İncirlik üssü, sadece darbe planlarının yapılması için kullanılmamış; aynı zamanda darbe gecesi, darbecilere lojistik destek de sağlamıştır. 30 Temmuz 2016’da, basında, İncirlik›ten kalkan uçakların radar kayıtları yayınlanmıştır (8,9):

«Kayıtlara göre 15 Temmuz›da ikisi gece yarısından önce biri sabaha karşı havalanan 3 tanker uçağı Ankara ve İstanbul üzerinde darbecilerin savaş uçaklarına yakıt ikmali yaparak İncirlik›e döndü. Kayıtlara göre 3 tanker uçağı, F-16›lara 20›den fazla yakıt ikmali yaptı. Darbeci General Van›ın, Türkiye›de sadece Adana›daki İncirlik Hava Üssü›nde bulunan 7 tanker uçağından 4›ünü hazırlattığı belirlendi.»

İncirlik üssünün bu şekilde kullanılmış olması üzerine, İncirlik Hava Üssü›nün elektrik enerjisi kesilmiş, giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır (10).

Darbe Öncesi ve Gecesinde CIA Ajanları Türkiye’de

ABD’nin, darbe girişiminin beyin takımından olduğunun en önemli göstergelerinden biri de, CIA ajanlarının Türkiye’de cirit atması ve süreçte bizzat rol almış olmalarıdır (11). CIA ajanlarından Henry Barkey ve eski CIA Türkiye istasyon Şefi Graham Fuller, darbe öncesinde, Türkiye’ye gelip gizli toplantılar yapmışlardır (12). AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, «Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Muhtemeldir ki Yunanistan›a helikopterle giden 8 asker Fuller›i kaçırdı» (13) şeklinde bir açıklama yapmıştır. Yarbay Murat Bolat›ın itiraflarından anlaşıldığı kadarıyla «Cuntacıların suikast timine, Erdoğan’ın konum bilgileri, Amerikalılar tarafından verilmiştir” (14).

Türkiye’nin “Stratejik Ortağı”(!), “Dostu”(!) ve “Model Ortağı”(!) ABD ve Ortaklarını Darbecilere Sahip Çıkması

Darbe ile ilişkisi olmadığını ileri süren ABD ve ortakları, nedense tutuklanan darbecilere sahip çıkmakta bir mahsur görmemektedir ve acele etmektedirler. 29 Temmuz 2016 günü, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel›in açıklamaları, ABD’nin Darbenin arkasında durduğunun itirafı olarak değerlendirilmelidir(15):

“Clapper :“… Bizim bazı muhataplarımız, ya tasfiye edildi ya da tutuklandılar.”

“Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel: “Darbe girişiminin ardından ABD ordusunun Türk ordusundaki birçok yakın müttefiki hapse konmuştur.”

“İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström: Türkiye’deki gelişmeler ciddi, endişe verici ve kabul edilemez. Uluslararası anlaşmalar ve insan haklarına saygı gösterilmeli. En azından AB açısından Türkiye’nin üyelik başvurusunu nasıl değerlendireceğimiz açısından. Bu nedenle Türkiye’deki gelişmeleri protesto etmeli ve ülke üzerindeki baskıyı arttırmalıyız.” (16).

Türkiye’deki NATO Üsleri

Türkiye, NATO’ya girdiği günden beri sahip olduğu jeo-stratejik, jeo-politik, jeo-ekonomik ve jeo-kültürel öneminden dolayı, ABD-NATO tarafından vazgeçilmez bir ülke olmuştur. ABD ve NATO’nun Türkiye’de sürekli üsleri olmuş ve her fırsatta da üslerin ülkenin her tarafına yayılması için Türkiye’ye baskı uygulamıştır. Medyaya yansıdığı şekliyle Türkiye’yi bir örümcek ağı gibi saran NATO üsleri, aşağıda verilmiştir (17-21):

Şekil 1: 9 Aralık 2012 Türkiye’de ABD ve NATO üsleri(17,18)

1-Adana – İncirlik Üssü, 2-İncirlik Hava Üssü, 3-Malatya – Kürecik, 4-İzmir – Çiğli, 5- Afyonkarahisar, 6- Şile Üssü, 7- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı,

8- Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, 9- Muğla Aksaz Deniz Üssü, 10- Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri (CAOC6);

11-Ankara, Karamürsel, Sinop, Hakkari, Hatay, Erzurum Kargapazarı dinleme üsleri, 12-Ankara Cevizlibağ, Elmadağ, İstanbul, İzmir dinleme ve harekat merkez üsleri, 13-Adana-Hatay Toroslar CIA, Gladio eğitim üssü, 14-Tekirdağ Çorlu Havaalanı; Lojistik destek üssü, 15-Gaziantep-Batman Havaalanı; Lojistik destek amaçlı havaalanları. Heronların üssü, 16-Sabiha Gökçen Havaalanı; Lojistik destek havaalanı, 17-Mersin Taşucu Limanı; Limanda liman ve helikopter pisti,

18-İskenderun Limanı (konteynır alanı), 19-Diyarbakır Hava üssü, (NATO askeri var) , 20-Şırnak-Silopi Lojistik depolama yeri, 21-Mardin( İncirlik Üssü’ne ve İskenderun’a gelen ABD asker ve teçhizatları için geçiş yeri), 22-Şanlıurfa yakıt ikmal üssü.

Şimdi “Türkiye Aynı Zamanda bir NATO Toprağı”mi(!!!)

Bugün Başbakan Erdoğan’ın, Kasım 2012’de D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan’ın başkenti İslamabad’da “NATO’dan talep edilen füzelerin yerleştirileceği yere ve sayısına ilişkin soru üzerine” yaptığı aşağıdaki açıklama üzerinde tekrar düşünülmesi gerekmektedir:

“… Atılan adım şudur; şu anda bizim topraklarımız aynı zamanda 4. maddeye göre NATO’nun da topraklarıdır. … Sayısal olarak ne kadar buraya NATO asker gönderir veya güvenlik elemanı gönderir bunu şu anda bilmemiz zaten mümkün değil, önemli değil. Bunun için NATO’nun şu anda bir uygulaması olacağı için de TBMM’den de herhangi bir izne gerek kalmayacaktır’’(22).

Dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı, yukarıdaki kanaatlerini bugün aynen muhafaza etmekte midir Eğer etmiyorsa, NATO’nun bu ihanetinden sonra NATO üslerinin kapatılması için gerekli girişimi başlatmalıdır.

Kendi savunmasını başkasının himmetine bağlayan bir ülke bağımsız değildir.

Sonuç: NATO Üslerinin Kapatılması ve Gönüllü Kuruluşların Sorumlulukları

İslam, 1995 yılında, NATO tarafından “düşman ve tehdit” olarak ilan edilmiştir. 2003 yılından itibaren her fırsatta NATO, Büyük Ortadoğu’da konuşlanmaya çalışmaktadır. NATO’da yapılan tüm değişikliklerle, ABD, NATO aracılığıyla İslam coğrafyasını parçalayıp işgal etmek istemektedir. 15 Temmuz İhanet Hareketinde NATO’nun üstlendiği röle, bu açıdan bakılmalıdır. İslam Coğrafyasında kaos çıkarmak amacıyla PKK-PYD-İŞİD, ABD-AB-NATO-İsrail-İngiltere koruması altında büyütülüp, bölgenin başına bela ettirilmişlerdir. NATO Genel Sekreteri, Stoltenberg’ın (08.12.2015) konuşması bu açıdan değerlendirilmelidir:

“Suriye’deki çatışma, Batı ve İslam dünyası arasındaki bir savaş değil, radikalizm ve terörizme karşı savaştır. Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz. Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD’nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var.

Ön planda olan şey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay değil ama tek seçenek bu.”(23)

Yaşadığımız olaylar, Türkiye’deki siyasi iktidarların, Küresel güçlerin çok yoğun baskı altında olduğunu ortaya koymaktadır. O nedenle Uluslararası ilişkiler ile ilgili alınacak tüm kararların TBMM’den geçmesi gerekmektedir.

15 Temmuz Askeri darbe girişiminden gerekli ders alınmalı, bu zalimler topluluğuna karşı halk teşkilatlandırılmalıdır. 15 Temmuz 2016 gecesi halkın direnişinin ne büyük bir güç olduğu görülmüştür. Gönüllü Kuruluşlar Darbe Gecesi ve sonrasında bu sorumluluğu gereğince yerine getirmişlerdir.

Tüm gönüllü kuruluşların, NATO, Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya ve Çin’in bölgeyi terk etmesi için hem toplumsal şuuru hem de ümmet şuurunu harekete geçirmesi lazımdır. Bu bağlamda AGD’nin Adana İncirlik üssü ile ilgili yaptığı eylem çok anlamlı ve önemlidir:

“AGD Genel Başkanı Salih Turhan: “İncirlik Üssü ifsadın fitnenin merkez üssüdür.”

AGD Adana Şubesi Başkanı Abdülaziz Kıranşal: “Eğer bir daha bizim kardeşlerimize karşı, memleketimize karşı, milletimize karşı, böyle hain bir girişimde bulunursanız, Allah’ımız şahid olsun ki, İncirlik›te taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayız.» (24)

Allah razı olsun

Türkiye Toprakları üzerinde, yabancı güçlerin üslerinin bulunması, en ciddi tehlikedir.

Öyleyse;

NATO üsleri kapansın,

Yabancı tüm güçler bölgeyi terk etsin,

Siyonizm’e karşı kesin ve kararlı bir mücadele verilsin,

AB’ye girmekten vazgeçilsin; AB uyum yasaları kapsamında yapılan tüm değişiklikler, gözden geçirilsin,

Tüm ikili anlaşmalar gözden geçirilsin.

Henüz Vakit Varken! Yarın Çok Geç Olabilir!

 

Kaynaklar

1- https://www.youtube.com/watchv=_AL9hQPSpJk; BBCTürkçe, 17.07.2016.

2-http://www.milliyet.com.tr/abd-darbe-ithami-iliskilere-zarar-dunya-2279421/

3-http://www.yenisafak.com/gundem/darbe-girisiminin-arkasinda-abd-var-2495442

4- https://www.youtube.com/watchv=zCFwGNff2Ys

5- http://www.aksam.com.tr/siyaset/basbakan-binali-yildirim-aciklama-yapiyor/haber-533653

6- http://www.gazetevatan.com/incirlik-te-abd-lilerle-12-sir-toplanti-967820-gundem/

7-http://www.yenisafak.com/dunya/kalkismayi-yoneten-abdli-komutan-2499022

8- http://www.hurriyet.com.tr/iste-darbe-girisiminin-perde-arkasi-40149376

9-http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/30/incirlik-ussunden-kalkan-tanker-ucaklarinin-radar-kaydi-ortaya-cikti

10-http://t24.com.tr/haber/nn-international-incirlik-hava-ussu-turk-yetkililer-tarafindan-giris-cikislara-kapatildi,350326

11-http://www.aksam.com.tr/guncel/cia-ile-buyukadada-darbe-karari/haber-535649; http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/26/o-gece-bu-otelde-cia-mesaideydi

12-http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/23/15-temmuz-sabahi-abdli-o-isim-turkiyeye-gelmis

13-http://islamianaliz.com/haber/ak-partili-vekil-o-helikopterde-fuller-vardi-40799

14- Gültekin, M., Maşayı Tutan El: ABD Öncesi ve Sonrasıyla 15 Temmuz, 2016-Ağustos, www.islamianaliz.com.

15- http://www.hurriyet.com.tr/abdden-cok-onemli-aciklama-40174899; http://www.cnnturk.com/turkiye/abdli-komutandan-turkiyedeki-darbeyle-ilgili-aciklama

16- http://www.milliyet.com.tr/-turkiye-uzerindeki-baskiyi-dunya-2287054/

17- Yılmaz, A, – Turk North America; Raporun İngilizce aslı: http://www.washingtoninstitute.org/uploads/Documents/pubs/PolicyNote12.pdf;

18- Türkiye’de Kaç Tane NATO Üssü Var Dünya, 21.09.2015

19- Milli Gazete’nin 21 Eylül 2015

20- http://www.hurriyet.com.tr/planet/19368830.asp;

21-blog.milliyet.com.tr/natoturk-ve-nato-nun-turkiyedeki-usleri/Blog/…;

22- Anadolu ajansı 22.11.2012; http://aa.com.tr/tr/politika/tsk-karar-verecek/306568

23- Milliyet 08.12.2015; http://www.milliyet.com.tr/nato-hiristiyanlar-kulubu-mu-oldu-/dunya/detay/2159978/default.htm 24- 29 Temmuz 2016, Milli Gazete