TYB’den 17 Aralık operasyonu bildirisi

Yazarlar
Asıl hedef güçlü Türkiye’yi engellemek Star’da yer alan habere göre, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına TYB İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, Ye...
EMOJİLE

Asıl hedef güçlü Türkiye’yi engellemek

Star’da yer alan habere göre, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına TYB İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, TYB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ergun Yıldırım, TYB İstanbul Şube Sekreteri Mehmet Davut Göksu katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından yazılan ve aralarında Yusuf Kaplan, Abdurahman Dilipak, Prof. Dr. Ergun Yıldırım, Mahmut Bıyıklı, Belkıs İbrahim Hakkıoğlu’nun aralarında bulunduğu yaklaşık 100 yazarın imza attığı ‘Vesayete Hayır’ bildirisi düzenlenen bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyruldu.

TYB İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk konuşmasında bir aydır ülkenin ve bölgenin geleceğini ipotek altına almayı amaçlayan, iç ve dış şer odaklarının ortaklaşa planlayıp uygulamaya koydukları büyük operasyonlara sahne olduğunu etti. Bazı medya organlarının da krizi kaosa çeviren yayınlar yaptığını ifade eden Öztürk, Türkiye’nin ve bölgenin kaderini tehlikeye atan bu ‘cinnet haline’ bir an önce son verilmesi çağrısı yaptı.

200 yıllık en büyük kriz

Yusuf Kaplan da son 200 yılda, Müslümanların en büyük krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kaplan, “Tarihin yeniden yapıldığı bir süreçten geçiyoruz. 1989’da çöken sistemin üstesinden gelebilmek için bir öteki icat ettiler. Sistemin sahipleri İslam’ı, Türkiye’nin önündeki en büyük tehdit olarak koydu. Sri Lanka’nın bir dağ köyünde 12 yaşında özürlü bir çoban Tayyip Erdoğan’ın sağlığını soruyorsa, Güney Afrika’daki bir üniversite rektörü Türkiye için nefes alıp veriyoruz diyorsa, durup düşünmemiz gerekiyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye bu dünyada aktif bir rol alacak” dedi.

BU BİR DOĞUM SANCISI

Son olarak söz alan Yazar Abdurrahman Dilipak ise bu olayın sadece AK Parti, hükümet ya da cemaatten ibaret bir olay olmadığını, Türkiye’nin dışarıdan gelen topyekun bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirterek şöyle konuştu:  Bu saldırıların Türkiye’de bir takım uzantılarını görüyoruz. Gezi olayı da Türkiye’de oldu ama başka çevrelerde işin içindeydi. Sorun Türkiye’nin önlemeyene yükselişi. Türkiye ekonomik olarak, demokratik önemli kazanımlar elde etti. Türkiye’ye bölgesine örnek olmak ve dünyaya açılmak istiyor. Bu sorunun çözümü bu topraklarda, bu halkın kendisidir.