Sezai Karakoç’a bir ödül daha

Yazarlar
Sezai Karakoç, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla EİT’ye bir mektup gönderdi. Karakoç, mektubunda, ödül için teşekkür ederken, ortak coğrafya, ortak kültür ve medeniyete sahip 10 Müslüman ülkenin ...
EMOJİLE

Sezai Karakoç, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla EİT’ye bir mektup gönderdi. Karakoç, mektubunda, ödül için teşekkür ederken, ortak coğrafya, ortak kültür ve medeniyete sahip 10 Müslüman ülkenin oluşturduğu ve İslam ülkeleri arasında işbirliğinin temel taşlarından birisi olarak gördüğü EİT’nin Asya’nın yükselen güneşi olmasını umut ettiğini ifade etti. Bakü’ye gidemeyeceğini belirten Karakoç, ödül olarak verilen para meblağının, EİT’nin kültür işlerine sarf edilmesi için alıkonulmasını istedi.
Türkiye, İran ve Pakistan tarafından 1985 yılında Tahran merkezli olarak kurulan EİT’ye, 1992 yılında Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan da katıldı. Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

Sezai Karakoç Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na yazdığı mektupta, “Ortak coğrafya, ortak tarih, ortak kültür ve medeniyete sahip on Müslüman ülkenin oluşturduğu Teşkilâtınız, benim gözümde, içinde bulunduğumuz yüzyılın ülkelerarası kuruluşlarının en önemlilerinden biri olarak önümüzde durmaktadır.

Kuruluş’un, tüm Müslüman ülkelerin muhtaç oldukları Büyük İslâm Birliği’nin ortaya çıkmasında başlıca temel taşlarından biri olacağı umudunu taşıyorum. Bu sebeple, O’nun, yakın gelecekte, önümüzü aydınlatan, Asya’nın Yükselen Güneşi olması için, tarihî – sosyolojik her boyutta büyümesini ve gelişmesini can u gönülden temenni ediyorum.

Şahsım için lütufta bulunduğunuz Edebiyat Ödülü’nden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Bölgenin ve tüm İslâm Ülkelerinin dünya çapında büyük şairler, düşünürler, bilginler ve bilgeler çıkaracağından, bu alanlarda yapılacak faaliyetlerin ülkelerimize büyük katkılar yapacağından ve tüm İnsanlığa unutulmaz eserler kazandıracağından kuşku duymuyorum.

Zirve Toplantınızın başarılı geçmesini, teşkilâtın büyük ilerlemeler kaydetmesini, ve bu yolda gayret sarfeden ülke Liderlerine, teşkilât yetkili ve görevlilerine, Zirve’ye katkıda bulunan tüm ülke yetkili ve görevlilerine ve tüm İslam Milleti mensubu kardeşlerime, selâmlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı gönderirken, sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Timetürk