Seyhan Erözçelik ‘Şiir Atı’na Binip Gitti

Yazarlar
Öğle namazı vakti, Emirgan Camii’nin önü kalabalık. Emirgan sakinlerinden iki kişi, namaz kılmak için geldikleri caminin avlusunda, kalabalığın içinden birine soruyorlar: "Evladım cenaze ki...
EMOJİLE

Öğle namazı vakti, Emirgan Camii’nin önü kalabalık. Emirgan sakinlerinden iki kişi, namaz kılmak için geldikleri caminin avlusunda, kalabalığın içinden birine soruyorlar: "Evladım cenaze kime ait?"

Kısık bir sesle cevap veriyor yakını: Şair Seyhan Erözçelik… Geçirdiği beyin kanaması sonucu önceki gün hayatını kaybeden şair Seyhan Erözçelik (49), Emirgan Camii’nde dün öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
80 kuşağının önemli şairlerinden Erözçelik’i son yolculuğunda aile çevresinin yanı sıra sevenleri ve şair dostları yalnız bırakmadı. Eşi Belgin Erözçelik, eski eşi Alayça Tokgöz ve kızları Esma Sare ve ağabeyi Noyan Erözçelik taziyeleri kabul etti. Şairin kuşağından arkadaşları ve genç şairler, okurlar da vardı camide… Haydar Ergülen, Ömer Erdem, Gonca Özmen, Küçük İskender, Cem Yavuz, Ali Günvar, Salih Bolat, Said Aydın gibi şair ve yazar pek çok dostu… Şairliğinin yanı sıra reklamcılık da yapan Erözçelik’in yakın dostları yönetmen Derviş Zaim ve oyuncu Pelin Batu da uğurlamaya gelenler arasındaydı.
 
Şair arkadaşı Haydar Ergülen, Seyhan Erözçelik’in çok yakın arkadaşı hatta kardeşi olduğunu söyledi. Ergülen, "Şiir kardeşimdi, kuşak arkadaşımdı. ‘Şiir Atı’ dergisinin öncüsüydü. Türkçeyi şiirde yükselten, genişleten ve ona yeni imkânlar kazandıran bir şairdi. Şiire çok büyük iyilikleri oldu, yaşasaydı daha da olacaktı." dedi. Yönetmen Derviş Zaim ise çok üzgün olduğunu, törende Erözçelik’in kızını görünce üzüntüsünün daha da katlandığını ifade etti. Erözçelik’i okul yıllarından tanıdığını söyleyen Zaim, "Çok renkli ve yetenekli bir insandı. Büyük ve erken bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Özellikle ‘Yeis ile Tabanca’ kitabıyla güzel bir çıkış yapmış, denemeleriyle de başarısını sürdürmüştü." dedi. Çok üzgün olduğunu belirten şair Ali Günvar ise "Şiir filan umurumda değil. Çok iyi bir dostumdu. Kendisini çok seviyordum. Daha bir hafta önce yazdığım bir yazı yüzünden konuştuk ettik. Yani o kadar sürpriz oldu ki üzüntümü anlatacak kelime bulamıyorum." dedi. Çocukluk arkadaşı olan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise "Gencecik yaşta aramızdan ayrılışı Bartınlılar olarak bizleri çok fazlasıyla derinden üzmüştür. Sanat camiası büyük bir değerini kaybetti." şeklinde konuştu.