PEN Ödülü De Verildi

Yazarlar
Uluslararası PEN Yazarlar Derneği Amerika Merkezinden yapılan açıklamada, başta "Yol" (The Road) ve "O Güzel Atlar" (All The Pretty Horses) gibi pek çok tanınmış kitabın yazarı ola...
EMOJİLE

Uluslararası PEN Yazarlar Derneği Amerika Merkezinden yapılan açıklamada, başta "Yol" (The Road) ve "O Güzel Atlar" (All The Pretty Horses) gibi pek çok tanınmış kitabın yazarı olan McCarthy’ye 25 bin dolarlık para ödülü verileceği belirtildi.

McCarthy, son romanı "Yol" ile 2007 yılında Pulitzer ödülünü kazanmıştı. 2005 yılında yayımlanan romanı "İhtiyarlara Yer Yok" (No Country for Old Men) 2007 yılında aynı adla sinemaya uyarlanmış ve "En İyi Film" ödülü başta olmak üzere dört dalda Oscar ödülünün sahibi olmuştu.

Cormac McCarthy 20 Temmuz, 1933’de doğumlu Amerikalı yazar. The Road (Yol) adlı romanıyla 2007 Pulitzer Ödülü’nü roman dalında kazandı.

Edebiyat eleştirmeni Harold Bloom tarafından, aralarında Thomas Pynchon, Don DeLillo ve Philip Roth’un da olduğu, neslinin en iyi dört Amerikan romancısından biri olarak tanımlanmıştır. Modern eleştirmenler tarafından sık sık Herman Melville ve William Faulkner ile karşılaştırılan McCarthy’nin ilk romanı "Orchard Keeper" 1965’te yayımlandı ve ilk romanlara verilen Faulkner ödülüne layık görüldü.

McCarthy’nin başlıca eserleri şunlar: Outer Dark (1968), Child of God (1974), Suttree (1979), Blood Meridian (1985), Sınır Üçlemesi: All the Pretty Horses (1992, O Güzel Atlar), The Crossing (1994), Cities of Plain (1998).