Osman Akkuşak’ın yazarlığının 60. yıl kutlandı

Yazarlar
‘Bir Kalem Efendisi’ Osman Akkuşak’ın yazarlık hayatının 60.yılı Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle kutland...
EMOJİLE

‘Bir Kalem Efendisi’ Osman Akkuşak’ın yazarlık hayatının 60.yılı Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle kutlandı.

"Yazarlığının 60. yılında Bir Kalem Efendisi" başlığıyla düzenlenen etkinliğe, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Kızlarağası Medresesinde, Mahmut Bıyıklı moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Fehmi Koru, Hasan Kaçan, Orhan Okay, Mehmet Niyazi, Gülten Dayıoğlu gibi birçok tanınmış isim, üstat Osman Akkuşak’la ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı.

‘OSMAN AKKUŞAK BİR DERYADIR’

Osman Akkuşak’ın 60. yıl yazısının ve özgeçmişinin okunmasından sonra söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Osman Akkuşak’a etkinliğe katılımından dolayı teşekkür etti. Yeniay üstada karşı saygısını “Bir hadiste, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlığa hayrı dokunanlardır’ diyor. Biz sizi derya olarak görüyoruz ve kabımız ölçüsünde sizden bir şeyler almak istiyoruz.”sözleriyle vurguladı.

 ‘DAHA FAZLA YAZMAK İSTİYORUM’

Osman Akkuşak ise konuşmasında herkese katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Buraya gelen tüm dostlarıma ve bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Daha doğru, daha gerçekçi, daha güzel insanlar daha faydalı fikirler söyler. İnşallah ben de daha fazla yazarım. Takdir edilmek güzel bir duygu, bu bir teşviktir. Bu teşvikin huzuru üzerimde. Dualarınızı benden esirgemeyin.”dedi.

‘NEZAKETİ ONDAN ÖĞRENDİM’

“Nazikliğin, inceliğin, kültürümüzün ne demek olduğunu Osman Amca’dan öğrendim ben. Nerede ne zaman karşılaşırsanız karşılaşın Osman Amca herkese iltifat eder. Gazete okurken bile kim yanına gelirse gelsin ayağa kalkarak konuşur.”diyerek Osman Akkuşak’ ı anlatan oyuncu, yazar ve karikatürist Hasan Kaçan, günümüzde bu tür şeylere önem verilmediğini söyledi.

‘SATIR ARALARINDAKİ İNCELİK’

Üstatların pek azının kıymetinin yaşarken bilindiğini, bu nedenle de etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ettiğini belirten gazeteci yazar Fehmi Koru ise, konuşmasında Osman Akkuşak’ ın yazılarındaki bir ayrıntıya şu sözlerle dikkat çekti: “Tanınmayan insanlar bile Osman Akkuşak’ ın yazılarında görülüp tanınmıştır. Meziyeti beğenirsiniz ama bunu içinizde saklarsınız; başkalarıyla paylaşmazsınız. Osman Akkuşak ise yazılarında ismi bilinmeyen yazarlara bile yer vermiştir. Ben bunu çok değerli buluyorum.”

Yazar Gülten Dayıoğlu da kendisini Osman Akkuşak’ın annesinin büyüttüğünü belirterek Osman Akkuşak’ın ailenin iftihar listesinin başında geldiğini ve kendisinin Osman Akkuşak’ı örnek aldığını ifade etti.

TEŞEKKÜR BERATI VERİLDİ

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan da konuşmasında Yazarlar Birliği olarak vefalarını göstermek adına bu etkinlikleri düzenlediklerini ve yaşayan üstadları anmaya devam edeceklerini söyledi.

Program sonunda Türk edebiyatının usta kalemlerinden Osman Akkuşak’a Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı adına Mahmut Bıyıklı tarafından teşekkür beratı takdim edildi.