Orhan Pamuk İran’da!

Yazarlar
Orhan Pamuk’un “Benim Adım Kırmızı" kitabının Farsça tercümesi tamamlandı. Tehran Times gazetesi, bu konuya ilişkin haberinde “Türk Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ’Benim ...
EMOJİLE

Orhan Pamuk’un “Benim Adım Kırmızı" kitabının Farsça tercümesi tamamlandı. Tehran Times gazetesi, bu konuya ilişkin haberinde “Türk Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ’Benim Adım Kırmızı’ kitabının Farsça tercümesinin yayınlanması dolayısıyla İran’a sehayat edebilir" diye yazdı.

Gazete, Türkiye’nin önde gelen roman yazarlarından biri olarak nitelendirdiği Pamuk’un, 50’den fazla dile tercüme edilen kitaplarından 7 milyondan fazla adedinin satıldığına dikkat çekti.

Bu arada, Pamuk’un kitabını Farsça’ya tercüme eden Arsalan Fasihi’in, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Sahnenin Dışındakiler" kitabının tercümesini de tamamlandığını, bu kitabın da yakında yayınlanacağı bildirildi.

*Ferit Orhan Pamuk 7 Haziran 1952, İstanbul doğumlu Türk romancı. 2006 yılında Nobel Ödülünü kazanarak bu ödülü alan en genç iki kişiden biri olmuştur. Kitapları 58 dile çevrilmiş ve 100’ü aşkın ülkede yayımlanmıştır. Yazarlıktan başka hiçbir işle uğraşmamıştır. 2005 yılında Prospect dergisi tarafından dünyanın 100 entelektüeli arasında gösterilmiş, 2006 yılında ise TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçilmiştir.