Millet, devleti kurtardı; ama devleti kurmasına izin verilecek mi?

Yazarlar
Yusuf Kaplan Yenişafak gazetesindeki yazısında: “15 Temmuz destanının” birileri tarafından çalınmaya ve amacından saptırılmaya çalışıldığına, tabir caiz ise; “cephede kazan...
EMOJİLE

Yusuf Kaplan Yenişafak gazetesindeki yazısında: “15 Temmuz destanının” birileri tarafından çalınmaya ve amacından saptırılmaya çalışıldığına, tabir caiz ise; “cephede kazanılan savaşın masada kaybedilme” tehlikesine dikkat çekiyor.İşte o yazı…

15 Temmuz gecesi, Türkiye’ye büyük bir saldırı oldu. İçerdeki hâinleri kullanarak d  ış-güçler tarafından tezgâhlanan bir saldırıydı bu!

Türkiye’nin, bu milletin varlığına kasteden alçakça bir işgal girişimiydi bu aslında: O yüzden bu ülkenin Meclis’i bombalandı -tarihinde ilk kez! O yüzden halka bu ülkenin F-16’larıyla, helikopterleriyle bomba yağdırıldı; tanklarla masum insanlar katledildi!
Ama bu millet, asil bir millet olduğunu gösterdi: Tanklara göğsünü siper etti ve tarihte benzerine az rastlanır bir direniş örneği sergiledi: Sarsılmaz inancıyla, vatan sevgisiyle tankları “ezdi geçti”.

15 TEMMUZ RUHU’NU YOK EDECEK TEHLİKELİ YÖNELİM…

Bütün bunlar yazıldı çizildi.

Ama asıl söylenmesi gereken henüz söylenmedi. Affınıza sığınarak söylenmesi gerekeni söylüyorum: 15 Temmuz gecesi, millet, devleti kurtardı. 

15 Temmuz gecesinden bugüne dek gözden kaçan tehlikeli bir olay yaşanıyor: Birileri, bu ülkede bütün darbelerin gerisindeki bazı çevreler, Kemalist askerler, darbeci-zihniyetli tipler, halkın yazdığı 15 Temmuz destanını rehin almaya çalışıyor, yazılan büyük destanı buharlaştıracak sinsi bir oyun tezgâhlıyor!

Şunu her zaman söyledim: Bu toplumun bütünleşmeye, kenetlenmeye, kardeşliğin kıymetini bilmeye, yekvücut olmaya, müşterek bir geleceğe birlikte yürümeye ihtiyacı var. Hem de şiddetle.

Toplumun kenetlendiği, bütünleştiği bu ortamda, ayrıştırıcı bir tavır takınmam sözkonusu olamaz. En zor zamanlarda bile, bu toplumun kenetlenmesi gerektiğine her zaman dikkat çekmiş bir yazar olarak bunu söylemem bile gereksiz: Açın bakın gazetenin arşivine göreceksiniz bunu.

Sözgelişi, Ergenekon operasyonunun yapıldığı günlerde, herkesin “gaza geldiği” bir zaman diliminde, bunun bir tezgâh olduğunu yazdım; Ergenekoncu olmakla yaftalandım; özellikle de kirli PÇete tarafından linç edildim.

Örnekleri çoğaltmak gereksiz… Sadece bu bile kâfî.

KATI LAİKLİK-KEMALİZM İDEOLOJİSİ POMPALANIYOR: 15 TEMMUZ RUHU BİTİRİLEBİLİR!

Gelmek istediğim nokta hayatî: Bütün televizyonlardan Kemalizm propagandası yapılıyor; Kemalistler aklanıyor; dolayısıyla anakronik, fosilleşmiş, milletin burnundan getiren kaskatı, militan bir laiklik ve Kemalizm ideolojisi pompalanıyor!

İşte bu beni ürkütüyor: Bu sürecin varacağı yer, 15 Temmuz destanının rehin alınması, buharlaştırılması, sulandırılması ve fosilleşmiş, topluma çok ağır bedeller ödetmiş, bütün darbelerin birinci derecede sorumlusu Kemalizm ve laikliğin kutsanması ve sonuçta da toplumun İslâmî kesimlerinin kaçınılmaz olarak bu duruma sessiz kalmayacak olması. Dolayısıyla oluşan birlik, bütünlük, kardeşlik ortamını bombalayacak tohumların ekiliyor olması.

Burada tehlikeli bir oyun oynanıyor. Bu oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu şöyle gözler önüne sereyim: Allah göstermesin ama yarın Erdoğan’a bir şey olduğunda, inanın, bu Kemalistler, laikler “Türkiye laiktir, laik kalacak!” sloganları atmaya ve bu millete kök söktürmeye başlayacaklar!

Bunun en önemli göstergesi, en küçük Kemalizm, laiklik eleştirilerine zırnık kadar olsun bırakın değer verilmesini, dikkate alınmasını, derhal saldırıya geçilmesidir.

Dahası, ordunun komuta kademesinin -Balyoz ve Ergenekon’da haklı haksız gerekçelerle yargılanan ama- kaskatı Kemalist, laik kişilerden oluşturulması, bu açıdan beni endişeye sevkediyor.

MİLLET, DEVLETİ KURTARDI AMA DEVLETİ SİLBAŞTAN KURMASINA İZİN VERİLECEK Mİ?

Erdoğan’ın, bunların kontrolden çıkmaması için gerekli önlemleri aldığından kuşku duymuyorum. Ama yarın -dediğim gibi Allah korusun ama- Erdoğan olmadığında, bu Kemalist-laik komuta kademesini de arkasına alarak Türkiye’deki militan-katı-laik tiplerin bu milletin burnundan getireceğinden hiç kuşku duymuyorum.

yazının devamını okumak için….