Marguez Yazmayacak mı?

Yazarlar
 ‘Sihirli gerçekliğin babası’ olarak bilinen 82 yaşındaki yazarın hayranları onun yeni bir kitap yazmasından umudunu kesmiş durumda. Marquez’in yayıncı temsilcisi Carmen Balcell...
EMOJİLE

 ‘Sihirli gerçekliğin babası’ olarak bilinen 82 yaşındaki yazarın hayranları onun yeni bir kitap yazmasından umudunu kesmiş durumda.

Marquez’in yayıncı temsilcisi Carmen Balcells, Şili’de yayınlanan La Tercera gazetesine verdiği demeçte "Garcia Marquez’in bundan sonra hiçbir şey yazacağını düşünmüyorum." diye konuştu. Marquez’in bir daha yazmayacağına dair söylentilere rağmen, yazarın dostlarından Kolombiyalı yazar Plinio Apuleyo Mendoza’nın ‘Yeni bir roman üzerine çalışıyor.’ yönündeki ifadesi beklentilere sebep olmuştu. Marquez’in biyografisini yazan Gerald Martin’in açıklamaları, yazarın hayranlarını üzecek de olsa Balcell’in söylediklerini destekliyor. Marquez’in ömrünün geri kalanında bir şey yazacağının ‘şüpheli’ olduğunu düşünen Martin, "Onun bir daha hiç kitap yazmayacağına inanıyorum; ama bu düşünce ne yazık ki üzücü. Çünkü, yazmak onun kaderi. Bütünüyle yazıdan kopacağını düşünmüyorum. Hayatını tamamlamadan önce birkaç yıl aralıklı da olsa yazarlık kariyeri olur." ifadelerini kullanıyor.

Gabriel Garcia Marquez, geçen yıl katıldığı Meksika’daki Guadalajara Kitap Fuarı’nda, "Benim için kitap yazmak çok zor." ifadesini kullanmıştı. Daha çok, Nobel ödülü kazandığı Yüz Yıllık Yalnızlık’la tanınan Marquez, 2006 yılında yaptığı bir açıklamada da, "2005, hayatımda tek satır bile yazmadığım ilk yıldı." diyerek ‘en azından şimdilik’ yazmayı bıraktığını söylemişti.