Makedonya’da “Mehmet Akif Ersoy” anıldı

Yazarlar
sküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Kalkan: "Mehmet Akif, sınırları ve milletleri aşarak insanlığa mal olmuş bir kültür değeridir" Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, istikla...
EMOJİLE

sküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Kalkan: "Mehmet Akif, sınırları ve milletleri aşarak insanlığa mal olmuş bir kültür değeridir"

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserlerinin anlatıldığı panel düzenlendi. Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile Arnavut Manevi ve Kültürel Mirasını Koruma Enstitüsü’nce organize edilen panele, Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Hüseyin Matoşi, Arnavut Manevi ve Kültürel Mirasını Koruma Enstitüsü temsilcisi Zekeriya İbrahimi, Türkiyeli araştırmacı ve edebiyatçı Necmettin Türinay, Üsküp "Kiril ve Metodiy" Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Sevin Alil, İştip Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Mahmut Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Yöneticiliğini Abdulkadir Hayber’in üstlendiği panelde konuşmacılar, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri, çalışmaları ve Balkanlar’la olan bağları konularında düşüncelerini dile getirdi. Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan, panelde yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un sınırları ve milletleri aşarak insanlığa mal olan bir kültür değeri olduğunu belirtti. 

Panele Türkiye’den katılan araştırmacı ve edebiyaçı Necmettin Türinay da "istiklal şairi"nin Balkan kökenli olduğuna vurgu yaptı.Üsküp Yunus Emre Kültür Merkezi, Mehmet Akif’i anma etkinlikleri çerçevesinde bu akşam Kalkandelen Kültür Evi’nde istiklal şairinin hayatından kesitler sunan "Safahat" adlı tek kişilik oyunu seyircilerle buluşturacak. Oyun, sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenecek.

AA