Kültür Bakanlığı, ‘Kültür ve Medeniyet Bakanlığı’ olsun

Yazarlar
Kültür Bakanlığının tarihçesinin anlatıldığı yazıda Erol Erdoğan sağ ve dindar partilerin “Kültürse verin sola” şeklinde özetlenebilecek Kültür Bakanlığı politikalarını eleştirdi. Sağ ve dindar partil...
EMOJİLE

Kültür Bakanlığının tarihçesinin anlatıldığı yazıda Erol Erdoğan sağ ve dindar partilerin “Kültürse verin sola” şeklinde özetlenebilecek Kültür Bakanlığı politikalarını eleştirdi. Sağ ve dindar partilerin, Kültür Bakanlığın genelde sol partilere veya solcu isimlere teslim ettiğini örnekleriyle anlatan Erol Erdoğan yazısında şu ifadelere yer verdi.

“50 yıldır Türkiye’de herhangi bir sol parti tek başına iktidar olmadı. Buna rağmen son 50 yıllık dönemde 15’e yakın sol siyasete mensup siyasetçi Kültür Bakanlığı görevini yürüttü. Yani CHP, DSP ve SHP koalisyonda yer aldıkları her dönem Kültür Bakanlığını bünyesine almış. Kültür Bakanlığı görevinde en uzun süre kim kalmış olabilir? Bu rekor 29 Ağustos 2007’den 24 Ocak 2013’e kadar bu görevi 5 yıl 5 ay yürüten Ertuğrul Günay’a ait. Kültür Bakanlığı görevinde en uzun süre kalan ikinci isim ise yine bir CHP’li. 30 Haziran 1997’den 9 Temmuz 2002’ye kadar tam 5 yıl aralıksız bakanlık görevini yürüten o isim İstemihan Talay.”

KÜLTÜR ve MEDENİYET BAKANLIĞI
Erol Erdoğan yazısının devamında Kültür Bakanlığının adının “Kültür ve Medeniyet Bakanlığı” olarak değiştirilmesini önerdi. “Yetki bende olsa önce bakanlığın adını ‘Kültür ve Medeniyet Bakanlığı’ olarak değiştiririm.” diyen Erdoğan teklifini şu satırlarla anlattı.
“Sadece ad değişimiyle yetinmez, kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu’nun ruhuna uygun bir bakanlık haline getiririm. Kültür Bakanlığı, bu coğrafyanın sahip olduğu medeniyet ve inanç birikimini eğitimden sanata, mimariden siyasete, teknolojiden sağlığa kadar yeniden üretilmesinin zeminini hazırlamalı, bu konuda her disipline, her bakanlığa, her kuruma katkı sunabilmelidir. Yeni bir söz üretip tüm yeryüzüne bu sözümüzü ileteceksek, bunu ancak medeniyet perspektifiyle başarabiliriz. Kültür Bakanı kim olursa olsun yapması gereken budur. Din, kültür, medeniyet dediğimiz üç-beş övünç cümlesinden öte hayata bakışımızın bütününü gösterir”

Kültür