Küçük masalcı kitap fuarının rengi oldu

Yazarlar
31 yıldan bu yana devam eden Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ilk kez 9 yaşındaki bir çocuğun yazarlık karizmasına tanıklık etti. Henüz 9 yaşında olan Duru Divriklioğlu, kitaplarını akranları için im...
EMOJİLE

31 yıldan bu yana devam eden Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ilk kez 9 yaşındaki bir çocuğun yazarlık karizmasına tanıklık etti. Henüz 9 yaşında olan Duru Divriklioğlu, kitaplarını akranları için imzaladı. Duru Divriklioğlu, Aya Kitap tarafından yayınlanan ‘Ağaçlar Yırtılmasın’ ve ‘Ormanda Trafik Kuralları’ adlı kitaplarında küçük okurlara çevre bilinci ve doğa sevgisini anlatıyor.

Fuar kitabındaki yayınevi standında küçük hayranlarının kitaplarını imzalarken bir yandan da basın mensuplarının sorularını cevaplandıran yazar, “Yaşıtların masallarla uyurken sen masal yazmayı tercih ettin” sorusunu şöyle cevapladı: “Anlatılan masalları çok beğenmiyordum. Sonları da her zaman istediğim gibi bitmiyordu. Sanki bazı şeyler eksik kalıyordu. Bunun üzerine ben de kendi masallarımı kurgulamaya başladım…”

5 yaşında yazar oldu

İlk masalını henüz 5 yaşındayken kaleme alan ve ilk başarısını iki yıl önce katıldığı Tepe Nautilus Öykü Yarışması’nda ‘Ağaçlar Yırtılmasın’ öyküsünün getirdiği üçüncülükle elde eden Duru Divriklioğlu, o yarışmanın da en küçük yazarı olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra ‘Dünyamız Yeşil Kalsın’ adlı kitabını 7 yaşında çıkaran Duru’yu  ana haber bültenleri ve birçok tv programıyla Türkiye tanıdı. Duru, aynı zamanda ödüllü bir ressam olarak da tanınıyor.

2 YILA BÜYÜK BAŞARILAR SIĞDIRDI

-2010 Tepe Nautilus Öykü Yarışması /  ‘Ağaçlar Yırtılmasın Öyküsü’ 3.lük.

-2011 Onur Güvener Trafik konulu yarışması / Türkiye birinciliği.

– Akasya Koleji Resim Yarış./Mansiyon

-2012 Sıradışı Yayıncılık Öykü Yarışması Türkiye üçüncülüğü.

-2012 Uluslararası Ahmet Yeşil Resim Yarışması / Dünya üçüncülüğü.

Star