İsmet Özel: Namaz kılmayan Türk olamaz!

Yazarlar
Habertürk’te ekrana gelen "Öteki Gündem" programı, gündemin dışında kalan konu ve konuklarıyla yine ilginç bir yayına imza attı imza attı. Pelin Çift moderetörlüğünde ekrana gelen Ötek...
EMOJİLE

Habertürk’te ekrana gelen "Öteki Gündem" programı, gündemin dışında kalan konu ve konuklarıyla yine ilginç bir yayına imza attı imza attı.

Pelin Çift moderetörlüğünde ekrana gelen Öteki Gündem’in dün geceki konukları şair İsmet Özel ve Aytunç Altundal olurken, konu başlıklarını ise "Türklük, Türklüğün tanımı ve değerleri" gibi tanımlar oluşturdu.

"MÜSLÜMAN OLMADAN TÜRK OLUNMAZ" DEMİŞTİ
Konuklardan İsmet Özel, birkaç yıl önce söylediği "Müslüman olmadan Türk olunmaz" sözlerinin bir benzerini bu kez canlı yayında söyledi. Özel, 2009 yılında bir konferansta "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümandan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" demişti.

ERTUĞRUL ÖZKÖK’E GÖNDERME
Programda Ertuğrul Özkök’e de gönderme yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda Hürriyet’teki köşesinden "Türklükten istifa ediyorum" diye seslenen Özkök için Altundal, "Ver bakalım o zaman şu kimliğini derim, çünkü Türklük bizim için bir kimliktir" dedi.

"NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ"
Şair İsmet Özel, dış Türklerden bahsederken konu birden Türklüğün tanımına gelince ilginç bir ifade kullandı. Özel, namaz kılmadan Türk olunmayacağını ifade ederek bir diğer konuk Altundal’ın da tepkisini çekti.

Özel şunları söyledi;
"Bir adam ‘Ben Türk değilim’ diyorsa ben ona ‘beter ol’ diyorum. Eğer birisi de ‘Ben Türküm’ diyorsa ona ‘nerenden belli’ diyorum. Namaz kılmayan Türk olamaz"

Haber 7