Hilmi Yavuz’un 75. Yaşı Kutlandı

Yazarlar
Programa; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Birkan, Bilkent Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Talat Halman, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı...
EMOJİLE

Programa; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Birkan, Bilkent Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Talat Halman, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Program, şairin biyografisinin okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan ilk kültür bakanı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Talat Halman, Hilmi Yavuz’un iyi bir hiciv ustası ve mükemmel bir öğretmen olduğunu söyledi. Etkinlikte, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi’nden örenciler, Yavuz’un şiirlerinden seçmeler okudu.

Daha sonra kürsüye çıkan Hilmi Yavuz, "Benim hayatım küçük acılar, küçük mutluluklardan ibarettir. 75 yaş öyle kötü bir yaş değil. Genç insanlara tuhaf gelebilir ama 75’e gelindiğinde öyle olmadığı anlaşılır." dedi. "Benim dostlarım da oldu düşmanlarım da oldu." diyen yazar Hilmi Yavuz, "Türkiye’de birey olmanın yolu düşman edinmekten geçer." şeklinde konuştu.

Program sonunda, kendisi için hazırlanan pastayı kesen Yavuz’a çiçek verildi. Halen Bilkent Üniversitesi’nde öğretim elemanı olan ve Türk dili derslerine giren şair Hilmi Yavuz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde de seminer dersleri veriyor.

CİHAN