Elif Şafak’tan ‘Muhteşem Yüzyıl’ romanı geliyor

Yazarlar
Ünü Türkiye sınırlarını aşan edebiyatçılarımızdan Elif Şafak’ın yeni kitabı hakkında ilk ipucu, konusunun 16. yüzyılda geçtiği şeklinde. Çok tartışılan ‘İskender’ romanının üzerinden iki yıl geçmişken...
EMOJİLE

Ünü Türkiye sınırlarını aşan edebiyatçılarımızdan Elif Şafak’ın yeni kitabı hakkında ilk ipucu, konusunun 16. yüzyılda geçtiği şeklinde. Çok tartışılan ‘İskender’ romanının üzerinden iki yıl geçmişken, Şafak, yeni bir roman üzerinde çalışıyor. Okurlarının merakla beklediği yeni roman tamamıyla tarihi bir eser olacak. 

Kanuni döneminin romanı

Dönem, müthiş/renkli/karmaşık dönemlerden olan 16. yüzyıl. Öyle görünüyor ki Elif Şafak yeni romanında Kanuni dönemini ele alacak. Yani okur “Muhteşem Yüzyıl”ı bir de Elif Şafak’ın kaleminden okuyacak. Yıl sonuna doğru çıkacağı tahmin edilen bu roman da çok konuşulacağa benziyor. Aşk romanı ile  geniş bir okur kitlesine kavuşan ve eserleri farklı dillere de çevirilen Şafak, 2010’da Fransa tarafından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier dans l’Ordre National des Arts et Lettres) nişanına layık görülmüştü. Şafak’ın 750 bin satan Aşk romanının ardından son romanı İskender de büyük ilgi görmüştü. Kitap aynı zamanda yazar-pazarlama bağlamında da tartışılmıştı. Zira Şafak, bu kitabının kapağında romanın başkarakteri olan İskender’in kılığına girmişti. 

Star Gazete