Dün Vefa, Bugün Dua

Yazarlar
Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu), mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle dün Sema Hastanesi‘ne kaldırıldı. Önceki gece boyunca şikâyetlerinin artması üzerine oğlu Osman Okçu tarafından dün sa...
EMOJİLE

Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu), mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle dün Sema Hastanesi‘ne kaldırıldı. Önceki gece boyunca şikâyetlerinin artması üzerine oğlu Osman Okçu tarafından dün sabah saatlerinde hastaneye getirilen Hekimoğlu İsmail‘e önce birtakım test ve tahliller yapıldı.

Daha sonra doktorlar, kendisinin belli bir süre hastanede kalmasına karar verdi. Hastane yetkilileri, müşahede altındaki Hekimoğlu İsmail‘in hastanede ne kadar kalacağının belli olmadığını ifade etti. Öte yandan Hekimoğlu İsmail‘in oğlu Osman Okçu, babasının daha önce de felç geçirdiğini hatırlatarak, "Babamın ameliyat olma ihtimali var. Onu sevenlerinden ve okurlarından dua bekliyor." dedi.

Hekimoğlu İsmail dün Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi‘nde gerçekleşen Kültür A.Ş‘nin düzenlediği Hekimoğlu İsmail‘e vefa programna da rahatsızlığı dolayısıyla katılamadı.

Derdini Seven Adam’ı Anlattılar

Hekimoğlu İsmail’in yakın mesai arkadaşları, gazeteci-yazarlar, akademisyenler ve okuyucuları katıldığı  program dün akşam 18.00’de yapımcılığını İBB Kültür A.Ş.’nin üstlendiği belgesel film gösterimiyle başladı. Hekimoğlu İsmail’in hayatından kesitlere yer verilen belgeselde görüşleri alınan yakın dostları, O’na “Minyeli Abdullah”ı yazdıran nedenleri ve o dönem yaşadığı zorlukları anlattılar.

“Bir Gönül İnsanı Hekimoğlu İsmail” başlıklı programda açık oturuma geçmeden önce İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan bir açılış konuşması yaptı. Bayhan, bir gönül ikliminde gerçekleştirilen programlarda salonun ilk defa bu kadar dolu olduğunu ifade etti.

Gazeteci-yazar Hüseyin Öztürk’ün yönetiminde gerçekleştirilen açık oturumda Hekimoğlu İsmail ile ilgili birbirinden güzel anılar anlatıldı. Yaklaşık üç saat süren program boyunca dinleyiciler, gazeteci ve yazarların Hekimoğlu’na dair anlattıklarını büyük bir ilgi ve dikkatle dinledi.

Açık oturum ve hatıratların anlatıldığı bölümde, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yazar Ahmet Günbay Yıldız, Yazar Recep Şükrü Apuhan, Yönetmen Yücel Çakmaklı, Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Cemal Uşak, Yazar Mustafa Miyasoğlu, ve gazeteci-yazar Can Alpgüvenç söz aldı.

Konuşmaların ardından hastalığı nedeniyle programa katılamayan Hekimoğlu İsmail’in plaketi yakın dostu Ahmet Günbay Yıldız‘a verildi.

Gecede ayrıca Hekimoğlu İsmail’in bazı kişisel eşyaları ve fotoğraflarından oluşan mini bir sergi de yer aldı.