Çinli yazar Ayasofya’yı yazacak

Yazarlar
Çin’den Türkiye’ye 100 Entelektüel projesi kapsamında İstanbul’da ağırlanan Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Çinli Yazar Mo Yan, Beşiktaş’taki Sgangri La Bosphorus Otel’de bas...
EMOJİLE

Çin’den Türkiye’ye 100 Entelektüel projesi kapsamında İstanbul’da ağırlanan Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Çinli Yazar Mo Yan, Beşiktaş’taki Sgangri La Bosphorus Otel’de basın toplantısı düzenledi. Akşam’ın haberine göre İşte ünlü yazarın sözleri: “İnsanlar sokaklarda huzurlu bir şekilde yürüyor. Atmosfer büyüleyici. Ayasofya beni derinden etkiledi. İnanılmaz bir yapıt, tarihten günümüze kalmış bir belge. Büyük bir ihtimalle benim bundan sonraki eserlerimde olabilir. “

‘İYİ Kİ İSTANBUL’A GELMİŞİM’ 

– Mehter Takımı’nın müziğini dinlerken, sanki Çin’de de böyle bir şey varmış izlenimine kapıldım. 

– Türk yemekleri de annemin yemekleri gibiydi. 

– İyi ki İstanbul’a ve Ankara’ya gelmişim. Boğaz köprüsünün altında balık yiyip Türk çayı içmek yaşadığım en keyifli anlarımdan biri oldu.

KÜLTÜR BAKANI ÇELİK: ‘TÜRK TARİHİ OLMADAN ÇİN TARİHİ YAZILMAZ’

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, davetlisi olarak Türkiye’de bulanan Mo Yan’ı Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde kabul etti. İki ülkenin tarihi boyunca etkileşim içinde olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “Türk tarihi hesaba katılmadan Çin tarihi yazılamaz. Çin için de aynı şey geçerli” dedi.

EŞSİZ KOLEKSİYON

Sıcak bir havada geçen görüşmede Çelik, “Topkapı Sarayı Çin koleksiyonu bakımından dünyada marka. Burada 10 bin 500’e yakın Çin koleksiyonu porselen var. Bunun ancak yüzde 1’ini sergileyebiliyoruz” diye konuştu.