Casusluk romanlarının babası öldü

Yazarlar
Fransız yazar Gerard De Villiers 1960’lı yıllardan bu yana dünya çapında en çok okunan seri kitaplardan olan S.A.S. (Son Altesse Serennissime) romanlarının yazar ve yayıncısıydı. De Villiers ser...
EMOJİLE

Fransız yazar Gerard De Villiers 1960’lı yıllardan bu yana dünya çapında en çok okunan seri kitaplardan olan S.A.S. (Son Altesse Serennissime) romanlarının yazar ve yayıncısıydı.

De Villiers serinin ilk bölümünü 1965 yılında “S.A.S. in Istanbul” adı altında yayımlamıştı. Serinin 2004 yılında yayımlanan 154’üncü bölümüne de “İstanbul Şebekesi” adını vermişti. Serinin 200’üncü ve son bölümü bu yıl “Kremlin’in İntikamı” adıyla satışa sunulmuştu.

S.A.S. serisinin 1965 yılından bu yana dünya genelinde 100 milyon adetten fazla sattığı belirtiliyor.

Seride Malko Linge adlı Avusturyalı bir prensin CIA adına dünyanın dört bir yanındaki taşeron faaliyetlerine yer veriliyor. De Villiers neden bir Avusturyalıyı “kahraman” seçtiğini “İngiliz olamazdı, onların Bond’u vardı. Fransız da olamazdı. Kimse ciddiye almazdı. Peynir ve şarap dışında yurtdışında saygınlığımız yok” şeklinde açıklamıştı.

Serinin adı, kolay okunması nedeniyle süpermarket ve tren garlarındaki kitapçılarda en çok satılan yayın olunca “gar romanı” olarak da ün yapmıştı.

Gerard de Villiers kendisini “anti-kominist, anti-İslamist, anti-sosyalist, liberal ve sağcı” olarak tanımlıyordu.

ntv