AB’nin çırpınışı

Yazarlar
Ergün Diler’in Takvim gazetesindeki yazısında, Yeni bir dünyanın kurulmakta olduğunu söyleyerek;”Her şey çok güzel olacak.İçeride ayrı düşmezsek. Operasyonlara ldanmazsak!” diyo...
EMOJİLE

Ergün Diler’in Takvim gazetesindeki yazısında, Yeni bir dünyanın kurulmakta olduğunu söyleyerek;”Her şey çok güzel olacak.İçeride ayrı düşmezsek. Operasyonlara ldanmazsak!” diyor. İşte o yazı..

DÜNYADA ne olup bittiğini anlamak çok kolay bir iş değildir.

Karışıktır. Karmaşıktır. Ama bazen öyle anlar gelir ki her şeyi bir tek kare fotoğrafta çözersiniz. Derin bir “OHH” çekersiniz. Böyledir bu işler.

Gazetelerde televizyonlarda olup bitenleri anlamak ve fark etmek için sadece biraz dikkate ihtiyaç vardır.

Şimdi yeni bir dünya kurulmakta.

Aslında yapılacak tek şey, parayı takip etmektir. Kolay değildir bilirim! Ama onun izini bulduğunuz an çözüm başlar…

Açalım biraz…

İlgisiz gibi görünen bir yerden başlayalım…

Johan Cruyff, aslen YAHUDİ bir ailenin çocuğudur. Dünyada el üstünde tutulmasının nedenlerinden biri de budur.

Kötü müdür? ASLA! Ama ilişkileri etkilidir ve onu bir yerlere taşır! Futbolu bıraktıktan sonra bunu gördük. Mesela oğlu da futbolcuydu! O da şimdilerde MACCABİ TEL AVİV takımının spor direktörüdür!

Kötü mü? Asla! Sadece tespit! Bu notları paylaştıktan sonra, son günlerin en önemli olayına gelelim…

VATİKAN’A GİDELİM…

Roma Antlaşması’nın 60’ıncı yıldönümü kutlandı. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, Vatikan’da Papa Francis’in huzuruna çıktı. Birlikte poz verildi. Kimse anlamadı neden bu fotoğrafın çektirildiğini… Kimse fazla üzerinde durmadı! Biz hariç! Çünkü çok önemli bir olayla karşı karşıyaydık!

Gerçekten belki de son yıllarda gördüğümüz en büyük İTTİFAK fotoğrafıydı… Papa’nın etrafındaki AVRUPALI LİDERLER neden bu kareye girdi?

TOPLU OLARAK VERİLEN POZ, AMERİKA VE İNGİLTERE’ye mesajdı… NET!
Neden?

Açalım biraz…

Avrupa Birliği kendi içinde hiçbir konuda BİRLİK olamadı. Libya’ya vururlarken bile Fransa ayrı Almanya ayrı düştü! Hayati konularda AYNI çizgide değillerdi! Ve bu ayrılık  DIŞ   OPERASYONLARLA giderek belirgin bir hal alıyordu. İşte bu arada bir KURTARICI  gerekiyordu! Bu da VATİKAN‘dı. Almanya hemen rol çalıp öne geçti. PAPA‘nın etrafına toplandılar. Biz pek bilmeyiz ama AVRUPA’nın ayakta kalmasını sağlayan GİZLİ KASALARDAN biri de VAKİTAN’IN GİZLİ KASASIDIR… Bu kasa son 20 yılda inanamayacağınız kadar güçlendi.

Bugün İspanya, Portekiz, Romanya ve İtalya’nın iflas bayrağını çekmemesinin altında yatan gerçek, Vatikan’ın maddi desteğidir. Bizler bunu da bilmeyiz… Ama her ne şartta olursa olsun DIŞ POLİTİKADA İNGİLİZLER herkese tur bindirir!

İngiliz aklı ile yarışmak hiç öyle kolay değildir. Ve İngilizler hiçbir zaman kaybedene oynamaz! İşte bu nedenle BREXIT ile Avrupa’yı, parçalanmanın eşiğine attılar. Ama Türkiye rol almazsa kimse Avrupa’yı parçalayamazdı. Kimsenin buna gücü yetmezdi. Biz şarttık! Avrupa Birliği’nin dağılacağını, başta AVRUPA olmak üzere Amerika, İngiltere ve Rusya biliyor! Peki Türkiye?

Bizzat ipi biz çekiyoruz. Tabii ki bunu anlamakta çok kişi zorlanıyor.

Böyledir bu işler!

Avrupa dağılacaktı! Öncesinde ORTADOĞU son şeklini alacaktı.

Ancak burada asıl rol Türkiye ile Rusya’ya düşüyordu. Bu iki ülke KATOLİKLERE karşı pozisyon alacaktı… En azından bu bloğa karşı büyük bir güç olacaktı…

Avrupa’nın yaşaması için tek şeye ihtiyaç vardı! ERDOĞAN‘ı indirmek! İnanın olay bu kadar net!

Ve bu kadar büyük. Erdoğanlı bir Türkiye istememelerinin edeni,YIKILACAKLARINI  görmeleri…

Ve Erdoğan’ın bunu başaracak güce sahip olması… Türkiye ile Avrupa’nın kavgası sürecek. Ortadoğu’daki sınırlar tam olarak çizildikten sonra AVRUPA BİRLİĞİ tarihe karışacak…
Roma Antlaşması’nın 60’ıncı yıldönümü buluşmasında özellikle Hollande ile Papa çok özel bir görüşme yaptı. Hollande aslında bir Katolikti. Ancak sonra agnostik olduğunu açıkladı.

Hollande, iyi bir Katolik olan Le Pen’i Papa’ya şikayet etti. Çünkü Le Pen’in Moskova’da Rusya ile yaptığı toplantı, Avrupa Birliği’nin geleceğini tehlikeye attı. Le Pen de Avrupa Birliği’nin dağılmasından yana. Bu gerçekleştiği an ENERJİ KARTINDAN DOLAYI RUSYA orta ve küçük ölçekli pek çok AVRUPA ülkesini kendine bağlayacaktı. Merkel de aynı görüşte!
O da PAPA ile bunları görüştü…

Yakında VATİKAN merkezli operasyonlar göreceğiz… Mesela, Rusya’ya karşı ekonomik baskının ilk adımını atabilir. Kuvvetle muhtemel…

Birçok Rus bankasının alt yapısında aslında Vatikan’daki kara paralar vardır. Rusya’ya giriş yapamayan oligarkların çoğu Vatikan’la iyi ilişkiler içindedir. YAHUDİ olanlar hariç…

Avrupa Birliği, Rusya, ABD ve İngiltere’yi karşısına alabilecek kadar güçlü değil. Brexit, Avrupa Birliği’nin temelini sarstı. Hiçbir surette bu birliğin devam etmesi artık mümkün değil. İngilizler taşı ilk çekendi!

Önemli bankalar da Le Pen’e karşı harekete geçti. Hem de çoktan… İlk olarak JP Morgan… JP Morgan, Fransa seçimlerinde “Marine Le Pen kaybederse, Avrupa kazanacak” dedi.
Birçok dev banka, Le Pen’e karşı birleşti. Vatikan’daki toplantı ORTADOĞU son şeklini almadan AVRUPA’yı kurtarmak için gerçekleştirildi…

Ancak herkes biliyor ki Le Pen’in seçilmesi halinde bu FREXİT hayata geçecek. O andan itibaren Avrupa Birliği süreci son bulmuş olacak.

Amerika-İngiltere-Rusya- Türkiye KARESİNİN karşısında KATOLİKLER ve İngiltere  dışındaki protestanlar yer alacak…

Ve bunlara bazı YAHUDİLER de eşlik edecekler… Hollanda’nın bize bu kadar saldırgan tutum içinde olmasının nedeni de bu! Çünkü TRUMP Amerika’daki FİNANS SİSTEMİNİ BOZMAK İÇİN GELDİ, GETİRİLDİ! Bu sistemi kuranlar bazı YAHUDİ AİLELERDİ! Çünkü kimse parayı onlar kadar iyi bilemezdi. Ama şimdi yeni bir dünya kuruluyor. Hem Müslümanlar içinde, hem Yahudiler içinde hem de Protestanlar içinde AYRILIK olacak…

AVRUPA KATOLİK DÜNYASI ile ayağa kalkmaya çalışacak…

HEDEFLERİ TRUMP’I NE OLURSA OLSUN İNDİRMEK!

Bütün motivasyon bunun için!

Amerika’da neredeyse bütün istihbarat kurumları TRUMP’a karşı ayağa kalktı. DAVALAR YOLDA…

Buradan EVET ya da HAYIR’a gelmek istiyorum… Ama asla ve kat’a kimseye nasıl oy vermesi gerektiğini söylemem. Bunu yapmayı hakaret kabul ederim… Ama dengeler ortada!
Türkiye’nin bulunduğu yer de belli.

İngilizler’i takip edelim. Nasıl onlar kaybetmiyorsa biz de kaybetmeyiz…

Zaten ABD ile RUSYA da yanı başımızda… Ama “Avrupa” diyenler olabilir… Ancak kaybedenlerle yürünmez ki… Bir daha düşünün!

Önümüzde kocaman bir coğrafya var.

YABANCILAR bizdeki gücü biliyor!

Bir de biz bunu fark etsek! Kötü mü olur! Düşünün bakalım…

yazının devamını okumak için…