Genç akademisyenler İslam geleneğini tartışıyor

Kitap
İnsanlık tarihi boyunca en fazla tartışılan ve gündemde tutulan konuların başında ‘bilgi’ ve ‘toplum’ meselesi gelmektedir. Bu çerçevede elinizdeki çalışma farklı disiplinlerden bir araya gelen genç a...
EMOJİLE

İnsanlık tarihi boyunca en fazla tartışılan ve gündemde tutulan konuların başında ‘bilgi’ ve ‘toplum’ meselesi gelmektedir. Bu çerçevede elinizdeki çalışma farklı disiplinlerden bir araya gelen genç araştırmacıların 17-19 Haziran 2011 tarihinde Mardin’de gerçekleşen V. Genç Akademisyenler Buluşması’nda insanlık tarihinin bu en önemli tartışma konularından olan ‘bilgi ve toplum’ kavramları etrafında üç gün boyunca gerçekleştirdikleri tartışmaların ve sundukları birbirinden güzel ve değerli tebliğlerin seçmesinden oluşuyor.

İLAM (İlmi Araştırmalar Merkezi), İLEM (İlmi Etüdler Derneği), İSAGEM (İstanbul Akademik Gelişim ve Eğitim Merkezi), İSAR (İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı), İSM (İlimler ve Sanatlar Merkezi) ve Kadim Akademi gibi ilmi çalışmalar yapan kurumların birlikte gerçekleştirdiği bu buluşmanın çıktıları hakem değerlendirmelerinin ardından bu kitapta toplandı.

Kitap, gelenek ve modern arasında bilgi ve toplum kavramlarını farklı ve yeni bağlamlarda tartışarak literatüre önemli bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Özellikle genç araştırmacıların düşüncelerinin ve tartıştıkları sorunsalların görülmesi açısından da özel bir önem taşımaktadır.

Gelenek ve Modernlik Arasında, Bilgi ve Toplum, Haz: M. Hüseyin Mercan, 428 Sayfa, 24,00 TL