Osman Hamdi Bey İçin Çalacak

Etkinlikler
Piyanist, besteci Tuluyhan Uğurlu, ölümünün 100. yılında ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey için çalacak. Uğurlu, müzik ve görüntülerle Anadolu’nun 10 bin yıllık hikayesinin anlatıldığı ‘G...
EMOJİLE

Piyanist, besteci Tuluyhan Uğurlu, ölümünün 100. yılında ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey için çalacak. Uğurlu, müzik ve görüntülerle Anadolu’nun 10 bin yıllık hikayesinin anlatıldığı ‘Güneş Ülke Anadolu’ isimli eseri seslendirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Osman Hamdi Bey‘i, ölümünün 100. yılında Tuluyhan Uğurlu konseriyle anacak. Unesco’nun Osman Hamdi Bey yılı ilan ettiği 2010’un bu önemli etkinliği, büyük sanat adamının kurduğu İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde 28 Haziran akşamı gerçekleşecek. ‘Güneş Ülke Anadolu’ isimli eserin seslendirileceği konserde sanatçıya kavalda Murat Toraman, rebapta Mehmet Refik Kaya, viyolada Doğukan Çokşeker, gitar ve yaylı tamburda Uğur Varol, kontrbasta Umut Sel ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik edecek. Eserin başında ve sonunda Osman Hamdi Bey’i anlatılan görsel sunum, Tuluyhan Uğurlu’nun müziği eşliğinde sunulacak.

Osman Hamdi Bey konserde dünya çapındaki ressamlığının ötesinde arkeoloji ve müzecilik alanında yaptıkları ile öne çıkarılacak. Osmanlı Devleti toprakları içinde yer alan ören yerlerinde ilk kazıları başlatan ve toprak altından çıkarılan eserleri sergilemek için bugünkü adıyla İstanbul Arkeoloji Müzeleri olan ‘Müze-i Hümayun Osmanlı Devleti Müzesi’nin kuruluşuna öncülük eden Osman Hamdi Bey’in gerçekleştirdiği en büyük projesi ise ‘Asar-ı Atika Kanunu’ olarak tarihe geçti. Bu yasa ile Osmanlı topraklarında bulunan arkeolojik eserlerin yurt dışına çıkışını yasaklatan Osman Hamdi Bey, aynı zamanda bugünkü Güzel Sanatlar Akademisi’ni de kurdu.