Kütüphane Dijital Kitaba Karşı

Etkinlikler
Dijital kitapların satış rekorları kırdığı şu dönemde, kütüphane nostaljisi yapan fotoğraflarıyla ‘kitaplıksever’ blogcular, yeni nesli dokunulabilir kitaplara yönlendiriyor. Zaman gazetes...
EMOJİLE

Dijital kitapların satış rekorları kırdığı şu dönemde, kütüphane nostaljisi yapan fotoğraflarıyla ‘kitaplıksever’ blogcular, yeni nesli dokunulabilir kitaplara yönlendiriyor. Zaman gazetesinden Gülizar Baki’nin haberine göre, birçok genç bu yüzden kitaplık kurmaya karar verdiğini söylüyor.

Paris’te yaşayan çekik gözlü Chu, Avustralya kıtasında yaşayan kıvırcık saçlı Anthony’ye teşekkür ediyor. Kindle (dijital kitap) almaktan vazgeçmesine sebep olduğu için. Anthony Dever’in kitap ve kitaplık fotoğrafları yayınladığı sitesinin müdavimi olan Tiffany Chu, kitapların dijital versiyonlarını satın almak yerine evinin bir köşesini kütüphane haline getirmeye karar vermiş. Sadece Chu değil, yazdıklarına bakılırsa dünyanın dört bir tarafındaki birçok genç bu fotoğraflar sayesinde kitaplık oluşturmaya heveslenmiş.

Okul derslerine çalışmak için bile kitap almayan, fotokopilerle mezun olan bir gençlikten söz etiğimiz düşünülürse bu, kitaplar adına büyük bir hizmet. Dolayısıyla Anthony’nin www.bookshelfporn.com sitesi önemli bir iş yapıyor. ‘Kitap, kütüphane ve kitaplık’ fotoğraflarından oluşan sitenin çok sayıda takipçisi var. Onların birçoğunun da kitaplıklarını, kitap okuma hallerini anlattıkları blogları…

Bloger’lar, uzun uzun kitapların içeriğinden ve yazarlarından söz etmiyorlar. Yazar olma hayaliyle edebi mülahazalarda da bulunmuyorlar. Okur olmanın hallerini anlatıyor ve fotoğraflıyorlar. Okumakta olduğu veya satın aldığı kitabı nereden ve neden aldıklarını, nerede ve nasıl okuduklarını kısaca anlatıyorlar. Tüm bu aşamaları fotoğraflıyorlar ve yayınlıyorlar. Okur olmaya, kitaplık oluşturmaya heveslendiren nitelikteki bu bloglar dijital nesli dokunulabilir kütüphanelerle barıştırıyor.

www.bookshelfporn.com

http://prettybooks.tumblr.com

http://booklover.tumblr.com