İstanbul’un Kadın Renkleri sergisi açıldı

Etkinlikler
Kadir Has Üniversitesi’nin, Canon Eurasia’nın desteğiyle aralarında farklı kültürlerden savaş, sömürü ve töre gibi birçok nedenle yaşadıkları yeri terk edip İstanbul’a sığınanların da bulunduğu 10 kad...
EMOJİLE

Kadir Has Üniversitesi’nin, Canon Eurasia’nın desteğiyle aralarında farklı kültürlerden savaş, sömürü ve töre gibi birçok nedenle yaşadıkları yeri terk edip İstanbul’a sığınanların da bulunduğu 10 kadının gözünden İstanbul’u sanatseverlerle buluşturduğu fotoğraf sergisi “İstanbul’un Kadın Renkleri” 12 Nisan 2016 Salı günü kapılarını açtı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN FELSEFESİNE ÇOK UYGUN”

Açılışta konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın şunları söyledi: “İstanbul’un Kadın Renkleri projesi Kadir Has Üniversitesi’nin felsefesine ve sosyal sorumluluk anlayışına çok uyan bir proje. Görüyorsunuz, her fotoğrafın altında bir öykü yer alıyor. Bu öyküleri yazanlar, fotoğraf çeken kişiyi tanımadan yazdılar bu metinleri. Bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Tamamen fotoğraf karesine bakarak ortaya çıkarılan metinler bunlar. O hikayeleri yazan yazarlarımızın varlıkları, isimlerini bu projeye ödünç vermeleriyle ve yazdıkları hikayelerle projeyi daha keyifli hale getiriyor.”

“ORTAK YARAR İÇİN BİR ARADA ÇALIŞMAK”

Proje ortaklarından Canon Eurasia Satış ve Pazarlama Direktörü Saygın Süzen ise, “Canon olarak işe başladığımız günden beri aklımıza kazınan bir kelime var; Japonca ‘kıyo seyi’. Canon’un da felsefesi olan bu kelime ortak yarar için bir arada çalışmak anlamına geliyor. Fotoğraf kültürünü olabildiğince yaymak ve bunu da eğitim yoluyla yapmak amacıyla Kadir Has Üniversitesi ile birlikte “İstanbul’un Kadın Renkleri’ projesini hayata geçirdik. Bu projenin içinde olmaktan Canon olarak gurur duyuyoruz” dedi

ÜÇ AYLIK FOTOĞRAF EĞİTİMİNİN SONUCU

Daha önce hiçbir fotoğraf eğitimi olmayan İstanbul’un renklerini barındıran Ermeni, Suriyeli LGBTİ gibi aidiyetlere sahip 10 kadın, Kadir Has Üniversitesi’nin fotoğrafçısı Ulaş Tosun’un koordinatörlüğünde 3 ay fotoğraf eğitimi aldıktan sonra kendi gözlerinden İstanbul’un renklerini ve gündelik hayatlarını fotoğrafladılar. Bu fotoğrafların altına ise Ayşe Karabat, Ayten Görgün Smith, Buket Uzuner, Esmeray, Müge İplikçi, N. Buket Cengiz, Nevşin Mengü, Pelin Batu, Sevda Alankuş, Şevval Sam gibi konuya duyarlı gazeteci, akademisyen, yazar ve iş dünyasından kadınlar, aldıkları ilham ile metin ve öyküler yazdı.

Sergide fotoğrafları yer alan kişiler ve bilgileri şöyle:

Halime Dede- Yaş: 34, Suriyeli 3 çocuk sahibi, Ev hanımı

Maryam Almahrous- Yaş: 33, 3 çocuk sahibi, Ev hanımı

Leyla Çim-Yaş: 33, 1 Çocuk sahibi, Ev hanımı

Nilüfer Akgül- Yaş: 28, Tasarımcı

Hülya Arslan- Yaş: 29, Muhasebeci

Merve Yavaş- Yaş: 29 Sigortacı

Karolin Sarı- Yaş: 40, Düğün Vaftiz Cenaze Organizatörü

Dilan Çetinkaya-Yaş: 18, Garson

Zeynep Bayraktar-Yaş: 22, Aşçı

Christelle Magne-Yaş: 26, İşsiz