Gençken Ne Yapmalı?

Etkinlikler
“Her şeyimiz çoğalırken edep ve terbiyeden nasibimiz azalıyor mu? Nezaket, nezahet, zarafet ve fazilet gibi kavramlar arkeolojik malzeme muamelesi mi görüyor? Edep örnekleri neden fark edilemeye...
EMOJİLE

“Her şeyimiz çoğalırken edep ve terbiyeden nasibimiz azalıyor mu? Nezaket, nezahet, zarafet ve fazilet gibi kavramlar arkeolojik malzeme muamelesi mi görüyor? Edep örnekleri neden fark edilemeyecek kadar azaldı? Edebi takdir edecek büyükler kalmadığı için mi küçükler edebe özenmiyor? Medeni cesaret adı altında edepsizliğin pompalandığının farkında mıyız? Edepli biri sadece insanlarla mı, yoksa bütün kainatla mı uyumlu yaşamaya önem verir? Edebi öğrenmenin en kolay yolu nedir? İmanın kemale ermesinin edeple bir ilgisi var mı? Gönderiliş amacı güzel ahlakı tamamlamak olan Peygamberimizin edebi nasıldı?”

Genç Dergi bu ay “Gençken Yapılacak Tek Şey: Edepli Ol!” başlığıyla bu soruların cevaplarını arıyor. “Edep, bir kulluk borcudur. İnsan olmanın en önemli göstergesi, dünyada bulunuş gayemizdir. Biz edebi insanlık sıfatı olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız. Amacımız edepli insanlar olmaktan da ötedir. Amacımız edebin insanları olmaktır” diyen Mehmet Köprülü olmazsa olmaz bir değer olarak hepimizi edebe davet ediyor.

Röportaj köşesinde bu ay iki konuk yer alıyor. “Genç insan, iyi örnekleri almak konusunda inanılmaz bir dirayete ve adeta içsel bir adalet duygusuna sahiptir. Dolayısıyla güzel olanı örneklemek gerekir ki, gençlerden de aynı şeyi bekleyebilelim.” diyen Alev Erkilet ile “gençlik üzerine” konuşuluyor.

Yazdığı kitap ve yazılarda Türk sosyal hayatının eksiklikleri üzerinde duran Mehmet Niyazi ile son kitabı “Doğunun Ölümsüz Çocuğu” masaya yatırılıyor. “Bütün engellere, olaylara karşı hak bildiğiniz yolda yalnız yürüyecek kadar güçlü olun” diyen Niyazi, gençleri “muvaffak olma yolunda önlerine çıkan engellere karşı” uyarıyor.

Dergide yer alan diğer yazarlar ve yazı başlıkları şöyle: M. Lütfi Arslan: “Namaz Sana Ne Yapacağını Fısıldayacak”, Asım Gültekin: “Sen Taha Mısın?”, Taha Kılınç: “Üç Mektup”, Süleyman Ragıp Yazıcılar: “Bütün Kitapları Okumam Lazım!”, Fahri Sarrafoğlu: “Anzaklar Burada Genç’ler Nerede?”, Harun Kırkıl: “Babalar ve Kızları”, Nedim Kaya: “Genetiği ile Oynanmış Tartışmalar”, Mehmet Köprülü: “Kendisinden Başka Gündemi Olmayan Nasipsizdir!”, Ayşegül Genç: “Taş Oğlu Taş Olmak İstiyorum!”, Sinan Özgenç: “Bütün Yollarım Sana Doğru”, Abdullah Yalnız: “Bu Yazıyı Üç Yaşımdayken Yazdım!”, Serkan Bilge: “Beynelmilel Sömürü: Küresel Kapitalizm”, Ali Düz: “İsmet Özel”, Rabia Gülcan Kardaş: “Li Bitmané”, Mehmet Dinç: “Kendini Kaybetmemek İçin Kendini Bul!", Hatice Yaltırak: “Müslümanlar Antikapitalist Olmalıdır…”, Aslı Toprak: “Sirk Kültüründe Son Nokta Ya da Yetenek Sizsiziniz!”, Mesut Kaya: “Ruhun Yücelişi”, Zeynep Şahin: “Bir Şapka Şehidinin Ardından Şapka Çıkarmak”, Abdullah Güner: “Sınırsız Bir Portre”, Gökhan Gökçek: “İmam Şeyh Şamil”, Muhammed Bilal: “Sanat ve Biz”.

GENÇ’in ilgiyle takip edilen ücretsiz eki Tarih Gastesi’nin birkaç başlığı şöyle: “Encümen-i Daniş Kuruldu”, “Balyoz Bu Sefer Darbecilerin Kafasına İndi”, “Abdülhamit’in İnce Taktiği”.

Not: GENÇ Dergi’ye nasıl ulaşacağınız konusuna gelince: 0212. 671 07 00′dan (dahili 178) müşteri hizmetleri merkezini arayıp abone olabilir, size en yakın Kültür Dergi Dağıtım satış noktasının yerini öğrenebilir yahut derginizi NT ve Gökkuşağı mağazalarından temin edebilirsiniz.