Böyle Yabancılık Dostlar Başına!

Etkinlikler
72 milletin bir araya geldiği  Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Vakfı‘nda, Tiyatro eğitimi alan yabancı öğrenciler kısa filmler çekip radyo tiyatroları hazırlıyor. İstanbul Fatih’te r...
EMOJİLE

72 milletin bir araya geldiği  Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Vakfı‘nda, Tiyatro eğitimi alan yabancı öğrenciler kısa filmler çekip radyo tiyatroları hazırlıyor.

bab-ı alem

İstanbul Fatih’te renkleri, dilleri, kültürleri farklı üniversite öğrencileri Bab-ı Âlem Uluslar Arası Öğrenci Vakfı bünyesinde güzel işlere imza atıyor. Vakıf bünyesinde bir araya gelen öğrenciler birbirleriyle ve Türkiye arasındaki dil ve kültür farklılığını çözmek için farklı yollar deniyorlar.

Yurt içi ve yurt dışı gezileri ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın renklerini birbirlerine tanıtan öğrenciler, tek ortak noktaları olan Türkçe ile kendilerine has sanatsal ürünler ortaya koyuyor. Tiyatro Külliyen tarafından verilen sahne, mikrofon ve kamera önü eğitimleri ile Radyo Tiyatrosu, kısa film ve tiyatro oyunları hazırlayan yabancı öğrenciler, şimdi de gözlerini beyaz cam ve beyaz perdeye dikmiş durumda.

Tiyatro Külliyen’in Genel Sanat Yönetmeni Osman Doğan, eğitim sezonu sonunda bu alanda devam etmek isteyen başarılı öğrencilere yardımcı olacakları sözünü veriyor. Doğan; “ Eğitim verdiğimiz yabancı kardeşlerimize gerek kendi tiyatro oyunlarımızda gerekse dizi film çekimlerimizde rol vermek istiyoruz.” Dedi.

Sahne uygulamaları ve doğaçlamalarda, dil-şive farklılıklarından dolayı anlam kaymalarının yaşandığını belirten Doğan, bu anlarda dersi bırakıp dakikalarca güldüklerini ifade ediyor. Birbirinden renkli ve eğlenceli anların yaşandığı eğitimlerin ciddi hedefleri de var.

“Biz Bir Milletiz” sloganı ile 72 milletten öğrencilerin bir araya geldiği Bab-ı Âlem Vakfı öğrencilerinin, 2010 Kültür Başkenti seçilen İstanbul’u 72 milleti hoşgörüsüyle kucaklayan Hazreti Mevlana ile anlatmak, kısa filmler ile kendi ülkelerini ve kültürlerini tüm İstanbul’a tanıtmak bu hedeflerinden bazıları.

Ne diyelim, ümidimiz Türkçe ve Türkiye aşığı gençlerin, kültür mirasımızı sloganlar ile değil; sanatsal ürünlerle ebediyete taşıması. Alkışlarınız hiç dinmesin…